Morskogen vokterbolig

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  11 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 15. okt. - 14. april
Bli DNT-medlem

09.12.21: Med de nye nasjonale tiltakene som trådte i kraft 9. desember, så endres også smitteverninstruksen i DNT. Det betyr at nå er det obligatorisk forhåndsbestilling. Vi i HHT tilbyr halvparten av sengekapasiteten på hver hytte. Dagsbesøk er ikke tillatt.

SESONG: Vi holder hytta åpen i sykkelsesongen fra 15. april til 15. oktober hvert år. Låses med DNTs standardnøkkel. 

BELIGGENHET: Morskogen vokterbolig ligger helt nede ved Mjøsa. Den har i en periode vært feriested for jernbaneansatte, men er nå ei trivelig, ubetjent HHT-hytte. Den ubetjente hytta ble åpnet 1. mai 2017. 

Morskogen vokterbolig ligger på stasjonsområdet på den nedlagte jernbanestasjonen på Morskogen. Der har jernbanesporet blitt til sykkelvei og er del av Mjøstråkk og nasjonal sykkelrute 7. Vokterboligen er i god stand og eies av Miljødirektoratet og forvaltes av Eidsvoll kommune. Hamar og Hedemarken Turistforening sammen med Eidsvoll turlag har ansvar for drift og oppfølging av hytta i sesongen.

FASILITETER: 1. etasje består av toalett, kjøkken, spisestue og et soverom med 4 senger (kan bookes). I 2. etasje er det to soverom med hhv 1 seng (kan bookes) og 6 senger pluss sprinkelseng, toalett og dusj, og hundebur i gangen.

Det er dyner og puter der, så man trenger bare å ha med en lakenpose for å overnatte, evt en sovepose.

Uteområdet ligger vakkert til ved Mjøsa med flere benker og sittemuligheter, og det er også opparbeidet en volleyballbane mellom hytta og sykkelstien.

TURFORSLAG: Det er nydelig utsikt, ca. 250 høydemeter og 2,5 km å gå langs grusvei opp lia til man kommer inn på merkede stier oppe på høgda ved Ulvintjenn. 

MJØSTRÅKK: Sommeren 2017 har 18,5 km ny Mjøstråkk fra Minnesund og nordover til Espa gjort denne sykkelturen til noe helt «nytt»! Etter mange år med anleggsarbeid både på E6 og jernbane åpnet nemlig ny sykkelvei i september 2016 på hovedsaklig nedlagt jernbanespor. Tidligere gikk sykkelruta blant annet på veiskulderen av E6. Nå kan man oppleve rolige perler langs Mjøsa i et område hvor man tidligere ikke har vært fristet til å være på tur eller stoppe for en rast. Vi i Hamar og Hedemarken Turistforening har fulgt nøye med på den nye utviklingen av Mjøstråkk. Vi ønsker å være med å tilrettelegge for sykling både som hverdagsaktivitet i nærmiljøet, men også som en aktiv og fin måte å bli bedre kjent med vår region på. Vi har derfor etablert en ubetjent hytte i Morskogen vokterbolig og med på "hyttelaget" har vi Eidsvoll turlag (som er et lokallag av DNT Oslo og omegn). 

«Mjøstråkk er navnet på den 250 kilometer lange sykkelruta rundt Norges største innsjø Mjøsa. Ved Mjøsa ligger de tre største Mjøsbyene Gjøvik, Hamar og Lillehammer i tillegg til en rekke mindre tettsteder. Sykkelruta er godt skiltet og veiene det sykles på er en kombinasjon av grus og asfalt. Det finnes en rekke attraksjoner og severdigheter rundt Mjøsa som er merket og beskrevet i “Mjøstråkk-kartet”. På sykkel rundt Mjøsa får man oppleve den vakre innsjøen på nært hold, med duvende åkrer og grønne åser som omgivelser. Få ekte opplevelser og glede på sykkel rundt Mjøsa! Rutene passer både for barn og voksne, og det er flere forskjellige distanser å velge mellom.»

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Mobildekning
 • Dusj

Passer for

 • Hund
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Kom med sykkel langs Mjøstråkk enten fra Hamar eller fra Eidsvoll - eller ennå lenger unna - eller kortere. Man kan f.eks. parkere bilen på Tangen eller på Minnesund/Langset og sykle derfra. Sykkelveien følger Mjøsa, og ved Morskogen går den på nedlagt jernbanespor. Det er ca. 45 km fra Hamar til Morskogen og ca. 25 km fra Eidsvoll til Morskogen.

Turforslag Mjøstråkk Hamar-Morskogen

Adkomst vinter

Hytta er stengt fra midten av oktober til midten av april.

Tilgjengelighet

Annonse

SjekkUT | Morskogen vokterbolig

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
97

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Morskogen vokterbolig ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT