Morskogen vokterbolig

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  11 sengeplasser
 • Åpningstider
  Ubetjent i perioden 10. april - 15. okt. ()

Denne DNT-hytta er åpen fra onsdag 10. april 2019.

Morskogen vokterbolig ligger på stasjonsområdet på den nedlagte jernbanestasjonen på Morskogen. Der har jernbanesporet blitt til sykkelvei og er del av Mjøstråkk og nasjonal sykkelrute 7. Vokterboligen er i god stand og eies av Miljødirektoratet og forvaltes av Eidsvoll kommune. Hamar og Hedemarken Turistforening sammen med Eidsvoll turlag har ansvar for drift og oppfølging av hytta i sesongen.

Priser for overnatting og dagsbesøk og teltere finner du her.

Nå kan man forhåndsbestille noen av sengeplassene. På Morskogen er det booking på 5 (4+1) av totalt 11 senger.

Sommeren 2017 har 18,5 km ny Mjøstråkk fra Minnesund og nordover til Espa gjort denne sykkelturen til noe helt «nytt»! Etter mange år med anleggsarbeid både på E6 og jernbane åpnet nemlig ny sykkelvei i september 2016 på hovedsaklig nedlagt jernbanespor. Tidligere gikk sykkelruta blant annet på veiskulderen av E6. Nå kan man oppleve rolige perler langs Mjøsa i et område hvor man tidligere ikke har vært fristet til å være på tur eller stoppe for en rast. Vi i Hamar og Hedemarken Turistforening har fulgt nøye med på den nye utviklingen av Mjøstråkk. Vi ønsker å være med å tilrettelegge for sykling både som hverdagsaktivitet i nærmiljøet, men også som en aktiv og fin måte å bli bedre kjent med vår region på. Vi etablerer derfor en ubetjent hytte i Morskogen vokterbolig og med på "hyttelaget" har vi Eidsvoll turlag (som er et lokallag av DNT Oslo og omegn). Vi tenker å holde hytta åpen i sykkelsesongen fra 15. april til 15. oktober hvert år. Låses med DNTs standardnøkkel.
Vi håper dette betyr økt sykkel-aktivitet både til og fra vår region!

«Mjøstråkk er navnet på den 250 kilometer lange sykkelruta rundt Norges største innsjø Mjøsa. Ved Mjøsa ligger de tre største Mjøsbyene Gjøvik, Hamar og Lillehammer i tillegg til en rekke mindre tettsteder. Sykkelruta er godt skiltet og veiene det sykles på er en kombinasjon av grus og asfalt. Det finnes en rekke attraksjoner og severdigheter rundt Mjøsa som er merket og beskrevet i “Mjøstråkk-kartet”. På sykkel rundt Mjøsa får man oppleve den vakre innsjøen på nært hold, med duvende åkrer og grønne åser som omgivelser.
Få ekte opplevelser og glede på sykkel rundt Mjøsa!
Rutene passer både for barn og voksne, og det er flere forskjellige distanser å velge mellom.»

Hytta ble åpnet 1. mai 2017.

Fasiliteter

 • 220v
 • Mobildekning
 • Dusj

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

 • Sommerbil
 • Sykkel

Adkomst sommer

Kom med sykkel langs Mjøstråkk enten fra Hamar eller fra Eidsvoll - eller ennå lenger unna - eller kortere. Man kan f.eks. parkere bilen på Tangen eller på Minnesund/Langset og sykle derfra. Sykkelveien følger Mjøsa, og ved Morskogen går den på nedlagt jernbanespor. Det er ca. 45 km fra Hamar til Morskogen og ca. 25 km fra Eidsvoll til Morskogen.

Turforslag Mjøstråkk Hamar-Morskogen

Adkomst vinter

Hytta er stengt fra midten av oktober til midten av april.

Hamar og Hedemarken Turistforening