Morskogen vokterbolig

    Legg til huskeliste
    135
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    SESONG: Vi holder hytta åpen i sykkelsesongen fra 22. mars til og med 13. oktober 2024. I denne perioden er hytta låst med DNTs standardnøkkel. 

    BELIGGENHET: Morskogen vokterbolig ligger helt nede ved Mjøsa, lengst nord i Eidsvoll kommune. 

    Morskogen vokterbolig ligger på stasjonsområdet på den nedlagte jernbanestasjonen på Morskogen. Der har jernbanesporet blitt til sykkelvei og er del av Mjøstråkk og nasjonal sykkelrute 7. Vokterboligen er i god stand og eies av Miljødirektoratet og forvaltes av Eidsvoll kommune. Hamar og Hedemarken Turistforening sammen med Eidsvoll turlag har ansvar for drift og oppfølging av hytta i sesongen.

    FASILITETER: Det er innlagt vann og strøm.

    1. etasje består av toalett, kjøkken, spisestue og et soverom med 4 senger. I 2. etasje er det to soverom med hhv 1 seng og 6 senger pluss sprinkelseng, toalett og dusj, og hundebur i gangen.

    Det er dyner og puter der, så man trenger bare å ha med en lakenpose for å overnatte, event. sovepose.

    AKTIVITETER: Uteområdet ligger vakkert til ved Mjøsa med flere benker og sittemuligheter, og det er også opparbeidet en volleyballbane mellom hytta og sykkelstien.

    Det er nydelig utsikt, ca. 250 høydemeter og 2,5 km å gå langs grusvei opp lia til man kommer inn på merkede stier oppe på høgda ved Ulvintjenn. 

    MJØSTRÅKK: Sommeren 2017 har 18,5 km ny Mjøstråkk fra Minnesund og nordover til Espa gjort denne sykkelturen til noe helt «nytt»! Etter mange år med anleggsarbeid både på E6 og jernbane åpnet nemlig ny sykkelvei i september 2016 på hovedsaklig nedlagt jernbanespor. Tidligere gikk sykkelruta blant annet på veiskulderen av E6. Nå kan man oppleve rolige perler langs Mjøsa i et område hvor man tidligere ikke har vært fristet til å være på tur eller stoppe for en rast. Vi i Hamar og Hedemarken Turistforening har fulgt nøye med på den nye utviklingen av Mjøstråkk. Vi ønsker å være med å tilrettelegge for sykling både som hverdagsaktivitet i nærmiljøet, men også som en aktiv og fin måte å bli bedre kjent med vår region på. Vi har derfor etablert en ubetjent hytte i Morskogen vokterbolig, og med på "hyttelaget" har vi Eidsvoll turlag (som er et lokallag av DNT Oslo og omegn). 

    «Mjøstråkk er navnet på den 250 kilometer lange sykkelruta rundt Norges største innsjø Mjøsa. Ved Mjøsa ligger de tre største Mjøsbyene Gjøvik, Hamar og Lillehammer i tillegg til en rekke mindre tettsteder. Sykkelruta er godt skiltet og veiene det sykles på er en kombinasjon av grus og asfalt. Det finnes en rekke attraksjoner og severdigheter rundt Mjøsa som er merket og beskrevet i “Mjøstråkk-kartet”. På sykkel rundt Mjøsa får man oppleve den vakre innsjøen på nært hold, med duvende åkrer og grønne åser som omgivelser. Få ekte opplevelser og glede på sykkel rundt Mjøsa! Rutene passer både for barn og voksne, og det er flere forskjellige distanser å velge mellom».

    HUND: Du kan ta med hund til alle HHTs hytter. På denne hytta er det tilrettelagt med et hundebur. Vi ber hundeeiere vise hensyn overfor eventuelle andre besøkende.

    BOOKING OG BETALING: På HHTs hytter kan halvparten av sengekapasiteten bestilles på forhånd, mens resterende senger er tilgjengelige for vandrere som kommer uten å ha bestilt. Dersom du ikke har bestilt på forhånd, kan du betale med DNTs hyttebetalingsapp. Hytta er låst med DNT-nøkkel. Husk at minst én i følget må være medlem for å kunne deponere på nøkkel. Velkommen til våre hytter! Bli DNT-medlem her.

    HISTORIE: Morskogen vokterbolig har i en periode vært feriested for jernbaneansatte, men er nå ei trivelig, ubetjent HHT-hytte. Den ble åpnet 1. mai 2017.

    Kontaktinformasjon til hyttetilsyn. 

    Fasiliteter

    • 220v
    • Booking
    • Mobildekning
    • Dusj

    Passer for

    • Hund
    • Barnevogn
    Annonse
    Hedmarken og HedmarksviddaEidsvoll

    Adkomst mulig med

    • Bil om sommeren
    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Kom med sykkel langs Mjøstråkk enten fra Hamar eller fra Eidsvoll - eller ennå lenger unna - eller kortere. Man kan f.eks. parkere bilen på Tangen eller på Minnesund/Langset og sykle derfra. Sykkelveien følger Mjøsa, og ved Morskogen går den på nedlagt jernbanespor. Det er ca. 45 km fra Hamar til Morskogen og ca. 25 km fra Eidsvoll til Morskogen.

    Turforslag Mjøstråkk Hamar-Morskogen

    Adkomst vinter

    Hytta er stengt fra midten av oktober til midten av april.

    SjekkUT | Morskogen vokterbolig

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    135

    SjekkUT-besøk