Vangshaugen

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Betjent
 • Sengeplasser
  64 sengeplasser
 • Åpningstider
  Betjent i perioden ukjent ()

Historiske Vangshaugen ligger ved Storvatnet i Grødalen, rett ved foten av Sunndalsfjellenes høye topper. På turen inn til Vangshaugen, fra Gjøra i Sunndalen, passerer du gamle fjellgarder og mektige fossefall før Grødalen åpner seg med elver, vatn og frodige lier.

På Vangshaugen blir du raskt betatt av stedets bygnings- og interiørmessige klenodier. Vangshaugen er, sammen med Lady Arbuthnotts sportsvilla Alfheim litt lenger vest i Grødalen, to kulturhistoriske perler i dalføret. Bygningene forteller sitt tydelige språk om en svunnen tid fra fjellturismens barndom i Norge. Som Todalshytta lenger nord, ble Vangshaugen reist av den engelske forretningsmannen Ethelbert Lort-Phillips og brukt som jakt- og fiskeresidens for pengesterke briter.

Vangshaugen er betjent fra St. Hans til september, og er et flott utgangspunkt for fjellturer i Sunndalsfjella. Her kan du legge ut på lengre turer til andre hytter i området eller bo fast på hytta og gå dagsturer til noen av toppene i nærheten. Hytta er svært velegnet for barnefamilier. Med fiskestang langs vassdragene treffer du kanskje på storørreten. Eller kanskje rømmegrøten og spekematen som blir servert på lørdagskvelden frister mest? Av andre aktiviteter kan Vangshaugen tilby bibliotek, robåtutleie, kanoutleie og seilbrettutleie.

I den betjente sesongen tilbyr Vangshaugen 64 senger fordelt på 2-sengs og 4-sengsrom. Sovepose eller lakenpose må medbringes eller leies på hytta. Utenom sesongen er det mulighet for selvbetjent overnatting i annekset (16 senger). Låst med DNT-lås utenom betjent sesong.

Hele anlegget kan leies ut med betjening i september. Kontakt hytta eller Kristiansund og Nordmøre Turistforening for mer informasjon.

Fasiliteter

 • Utleie

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

 • Sommerbil

Adkomst sommer

Sommervei fra Sunndalen.