Vangshaugen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  64 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 1. sep. - 24. juni
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Historiske Vangshaugen ligger ved Storvatnet i Grødalen, rett ved foten av Sunndalsfjellenes høye topper. På turen inn til Vangshaugen, fra Gjøra i Sunndalen, passerer du gamle fjellgarder og mektige fossefall før Grødalen åpner seg med elver, vatn og frodige lier.

På Vangshaugen blir du raskt betatt av stedets bygnings- og interiørmessige klenodier. Vangshaugen er, sammen med Lady Arbuthnotts sportsvilla Alfheim litt lenger vest i Grødalen, to kulturhistoriske perler i dalføret. Bygningene forteller sitt tydelige språk om en svunnen tid fra fjellturismens barndom i Norge. Som Todalshytta lenger nord, ble Vangshaugen reist av den engelske forretningsmannen Ethelbert Lort-Phillips og brukt som jakt- og fiskeresidens for pengesterke briter.

Vangshaugen er betjent fra St. Hans til september, og er et flott utgangspunkt for fjellturer i Sunndalsfjella. Her kan du legge ut på lengre turer til andre hytter i området eller bo fast på hytta og gå dagsturer til noen av toppene i nærheten. Hytta er svært velegnet for barnefamilier. Med fiskestang langs vassdragene treffer du kanskje på storørreten.

Sommersesong:I den betjente sesongen tilbyr Vangshaugen 64 senger fordelt på 2-sengs og 4-sengsrom. Sovepose eller lakenpose må medbringes eller leies på hytta. Vangshaugen har alle rettigheter, og serverer 3 retters middag på kveld. Om du er på tur i området og kun ønsker matservering er det også mulig, vi har enkle retter på dagtid og det er også mulig for dagsbesøkende å kjøpe middag på kveld. Overnatting kan forhåndsbestilles ved e-post vangshaugen@knt.no eller telefon 905 47 837.

I sommersesongen er det eget vannverk til Vangshaugen, og innlagt vann i hovedhytta og Nerstua (overnattingskvarter). Det er dusjmuligheter for de som ønsker det.

Av aktiviteter kan Vangshaugen tilby bibliotek, robåtutleie, kanoutleie og seilbrettutleie. Å nyte kvelden i tunet, eller ta en gåtur rundt vannet er ikke å forakte.

Det er mulig å ha med hund, to av rommene har bur til hunden. Utover dette skal hunden ikke være i fellesareal, dette grunnet hensyn til allergikere.

Hele anlegget kan leies ut med betjening i september. Kontakt hytta eller Kristiansund og Nordmøre Turistforening for mer informasjon.

Høst - Vinter - Vår: Vangshaugen er kun betjent om sommeren. Utenfor betjent sesong er det selvbetjent overnatting i annekset som ligger midt i tunet. Her er stue med kjøkkenkrok, to sovereom med to senger på hver, hems og sovemulighet på sofa. I tillegg er det sovemulighet i Litjstua. Total kapasitet utenom sesong er 16 personer.

Det er også mulig å leie Nerstua for større grupper. Ta kontakt med foreningskontor i Kristiansund om dette skal være aktuelt. E-post turist@knt.no.

Vann fra eget vannverk stenges av i periode når det er fare for frost. Det er da ikke mulig å bruke toalett, dusj og annet. Vann for matlaging/vasking hentes da i elva.

Hund kan tas med, det er et tilgjengelig rom i Litjstua hvor det er hundebur. Utover dette må hund sove ute, eller evt. i vedskjul, det er ikke lov å ha hund inn på øvrige rom/fellesareal grunnet hensyn til allergikere.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Båt
 • Booking
 • Kano
 • Peis
 • Mobildekning
 • Utleie
 • Vann

Passer for

 • Hund
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Bil om sommeren

Adkomst sommer

Sommervei fra Sunndalen, ta av fra rv 70 ved Gjøra. Det er bilvei helt frem til hytta om sommeren.

For fotturister er det merkede løyper fra Eiriksvollen (Sunndal), Grøa (Sunndal), Gammelsetra, Grøvudalshytta og Raubergshytta.

Adkomst vinter

Samme som på sommer, det er brøytet vei frem til hovedparkering ved steinbrua i Grødalen. Fra parkering er det 150 meter inn til tunet på Vangshaugen.

Annonse

SjekkUT | Vangshaugen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
8

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Vangshaugen ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT