Sætersetra

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  8 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Sætersetra er en liten sjarmerende hytte som ligger oppe i sørsiden av Surnadalsdalføret. Hytta har vært i privat eie før turistforeningen overtok den, og interiøret har fortsatt preg av hjemmekoselige detalher. En stor peis i stua sørger for at kveldene på Sætersetra blir riktig hyggelige.

Hytta er en av to hytter som ligger som bindeledd i mellom rutenettene Fjordruta og Trollheimen, Vindølbu i Vindøldalen er nærmeste hytte i Trollheimen. I retning Fjordruta er det Hermannhytta, den andre "bindeleddshytta" som er neste hytte. Fra denne kan man gå videre til Grytbakksetra.

I hytta er det 2 soverom. Soverom 1 har dobbelkøyer, (plass til 4) og soverom 2 har 2 enkle køysenger (plass til 4). Det er også mulig å plassere 1 person på sofa i stua.

Beliggenhet: Hytta ligger i skogsterreng, rett bak hytta renner bekken fra Grytvatnet forbi. Her er det en fin badekulp for de som ønsker å ta kveldsstellet i det fri. Om man ønsker en fisketur kan man følge stien i retning Vindølbu i ca 20 minutter, da kommer man til Grytvatnet. Her er det gode muligheter for å få en ørret. Går man videre kan man ta en topptur til fjellet Bollin, her har man god utsikt over Vindøldalen og mot Trollheimen.

Hund: Det er ikke tilrettelagt for hund på hytta, og hund må da sove ute. Det er ikke tillatt å ta med hund inn på fellesareal/soverom, dette for å ta hensyn til allergikere. Vi ber om at dette respekteres.

Fasiliteter

 • Peis
 • Mobildekning
 • Bade
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

En kort vei inn til hytta er fra Sagatun, forsamlingshus på Øvre Sæter. Det er ca 1 times gange til hytta.

Et alternativ er også å kjøre vei opp lia, ca 1 km vest for Sagatun. Parkeringsplass på høyre side etter ca 1,5 km. Fra parkeringen er det ca 30 minutter langs t-merket sti.

Hytten er del av rutenettet i mellom Fjordruta og Trollheimen, nærmeste hytter er Hermannhytta og Vindølbu.

Adkomst vinter

Det er ikke vintermerkede ruter i området, bruk samme som på sommer. Anbefaler å kjøre opp veien til parkering og gå derifra.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 097 Trollheimen

Annonse
Værvarsel for Setersetra. Vis på YR.no
Lør (04.04)Skyet-4º0 mm
Lett bris (3.4m/s) Sør-sørøst
Søn (05.04)Skyet2º0 mm
Flau vind (1.1m/s) Øst-nordøst
Man (06.04)Delvis skyet10º0 mm
Svak vind (2.4m/s) Vest
Tir (07.04)Delvis skyet7º0 mm
Laber bris (6.3m/s) Vest-sørvest
Ons (08.04)Regn6º3 mm
Laber bris (7.6m/s) Sør-sørvest
Tor (09.04)Regn4º2 mm
Laber bris (6.3m/s) Vest-nordvest
Fre (10.04)Regn6º3 mm
Svak vind (2.3m/s) Øst-sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt