Vollasetra

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  23 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Vollasetra er et flott setertun som ligger over Vollan Gård i Sunndal. Setra ble bygd i ca 1860, og har blitt restaurert av Kristiansund og Nordmøre Turistforening. Alt arbeidet er gjort med tanke på å beholde husene så nær det originale som mulig. Flere av husene var kollapset, så det har blitt lagt ned en stor innsats i å gjenoppbygge tunet. De fire husene og setervollen er en attraksjon i seg selv.

Vakre Vollasetra er også nevnt av VG som en av de mest romantiske plassene du kan legge turen til. Les mer: Ti romantiske turer i Norge.

Beliggenheten gjør Vollasetra til en fin plass å starte turer inn i Trollheimen. Det er merket rute til Bårdsgården, hvor man kan ta seg videre innover i rutenettet i Trollheimen. Setra vil Sørover er det merket rute til Vollan, og det er videre mulig å ta seg ned til Gjøra og starte på rutenettet i Dovre- og Sunndalsfjella, for eksempel ved å gå videre fra Gjøra til Gammelsetra.

Området er rikt på fisk (fiskekort kan kjøpe på Vollan Gård) og dagsturmålene er mange. Sunndals svar på Preikestolen; Ekkertinden 1189 moh., Graslitinden 1522 moh. og Kråkvasstinden (Sandåhøa) 1700 moh. er fine toppturer som du når fra hytta. For den som virkelig ønsker å ta livet virkelig med ro er sjølve Volladalen med alle sine herligheter en god bruk av dagen.

Selet er hovedhuset i tunet, det inneholder kjøkken og stue. Det er også her du finner besøksprotokoll, betalingsfullmakter og annen informasjon. I fjøset er det innredet med 3 soverom med plass til 12 personer, det er også utedo og proviantrom her. I Eldhuset er det egen kjøkkenløsning samt 6 soveplasser. I Øyabua, det minste huset på setra, er det plass til 3, også her er det gassbluss og kokemuligheter.

Det er ikke lagt til rette for hund på Vollasetra, men dersom det er et behov for at hunden skal være inne kan Øyabua benyttes. De andre husene skal være hundefri grunnet hensyn til allergikere. Hunden skal ikke være i hytta uten tilsyn, og skal ikke opp i senger.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste atkomst er på den gamle seterveien (T-merket) opp fra rv. i Sunndalen.

Adkomst vinter

SjekkUT | Vollasetra

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
37

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Vollasetra ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT