Hallingskeid

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  53 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

10.12.21: Nye smitteverntiltak gjør at vi må redusere overnattingskapasiteten på turlagshyttene våre. Det betyr at alle må forhåndsbestille seng. Drop-in og dagsbesøk er heller ikke tillat. Les mer her.

Hallingskeid Turisthytte ligger ved Bergensbanen, ca. 200 meter fra jernbanestasjonen. Hytten ligger i et åpent høyfjellsterreng egnet for besøk til alle årstider. Den består av Steinhuset (hovedhytte) og Lokalet (utleiehytte mesteparten av året). 

Halvparten av det totale antallet senger på Hallingskeid turisthytte kan forhåndbestilles, mens andre halvparten er holdt av til gjester uten reservasjon. Slik sikrer vi at det alltid er plass på hytten.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

Raskeste vei til hytten fra togstasjonen er å gå vestover når du går av toget. I enden av stasjonen er det en dør du kan bruke.

Rundt Hallingskeid er det mange turmuligheter. Rallarvegen går like forbi. Her er flotte fiskemuligheter, nydelig fjellflora og spennende skiturer. 

Hytten er åpen og ulåst hele året. Hytten har innlagt vann og strøm, og det er mulig å kjøpe proviant som hermetikk, posemat, pålegg osv på hytten. Kjøkken med komfyr. Om sommeren er der hyttevert på hytten som selger ferskt brød. Husk lakenpose/sovepose.

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter».

Hallingskeid Turisthytte er restaurerte bygninger fra Bergensbanens annleggstid rundt forrige århundredeskifte. Hovedhytten (Steinboligen) var ingeniørbolig og sikringshytten (Lokalet) var forsamlingslokalet på Hallingskeid. 

Leie av "Lokalet" 

"Lokalet" med 23 senger, kjøkken og stue, kan leies av grupper i deler av året. Lokalet kan ikke leies i skolens vinterferie, påskeferie, hele juli og august, samt helger i september. Her finner du mer informasjon og priser for leie av hytten. Ønsker du å leie Lokalet kan du gjøre dette via UT.no, eller kontakt Bergen og Hordaland Turlag på bht@dnt.no

Tur- og aktivitetsmuligheter 

Om sommeren kan man følge Rallarvegen fra Finse til Hallingskeid, eller videre fra Hallingskeid til Myrdal. Fra Hallingskeid kan du også følge den historiske vandreruten til Osa, se turforslag i lenke. Skomanosi i retning nord/øst er også en fristende og populær utfordring sommer som vinter.

Om vinteren er ruten Finse-Hallingskeid kvistet til skolens vinterferie. Ruten Geiteryggen-Hallingskeid kvistes til påske. Like ovenfor hytten er det gode muligheter for snøhulegraving og igloobygging, fine bakker for ulike nivåer og turterreng av varierende vanskelighetsgrad.

Såtedalen er et greit område å ta med barn. De må være vant til å gå litt pga. distanse. Nær hytten er også Buadalen, der det går T-merket løype. En variant kan være å ta av mot sør ca 2,5 km inne i dalen langs merkingen mot Rembesdalseter. Inne i dalen her ligger fine små vann man kan ha som turmål.

Stølene Tuftene ved nedre Grøndalsvatn er også korte, greie turmål. Selve Grøndalen langs den merkede løypen mot Kaldevass, er nydelig, og Øvre Grøndalsvatnet her inne, kan være grei dagsmarsj fra hytten har man 4-6-åringer med seg.

Ellers muligheter for både fiske, bading, korte turer i området og sykkelturer på Rallarvegen.

Hele området nær hytten er godt egnet for barnefamilier både sommer og vinter. Det er ikke for bratt og man kan velge distanse ut fra værforhold, evne og lyst. Det er godt mulig å oppholde seg noen dager på Hallingskeid, selv om det i enkelte helger om høsten kan være mange gjester på hytten. Vis vintervett 

Været er en viktig faktor i områdene Finse -– Hallingskeid om vinteren. Det skifter fort og man må ha godt utstyr i sekken også på dagsturene. De beste skiturene krever stabilt og godt vær, men innover i dalene, langs kvisteløypene og langs Rallarveien kan man gå noenlunde greit selv om sikten reduseres og vinden friskner på litt.

Fiske ved Hallingskeid: Du kan kjøpe fiskekort på nett. Gå inn på inatur.no og finn frem til Ulvik statsalmenning. Grensen mot Aurland søndre statsalmenning går nord for Hallingskeid, over Skomahøydene. Så hvis du skal fiske i Aurland kommune, må du ha eget kort. Aurland tilbyr fiskekort som gjelder i 7 ulike kortsoner. En del vann er private, og her må man ha fiskekort fra grunneier. (NB: Det finnes et "Norgeskort for fiske" som gis ut av Statsskog. Det gjelder på statlig grunn, men IKKE på statsalmenning. Statsalmenning er markert på nyere turkart). Uansett: Det er fin fisk i området og kan det kan være bryet verdt å skaffe seg fiskekort hvis du liker å luffe rundt litt med fiskestangen.

Hund på Hallingskeid: Det er tilrettelagt for hund med to bur i vedboden i Steinhuset. 

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen. 

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Det er mobildekning på Hallingskeid, men bare med Telenor. 

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Tørkerom
 • Strømovn
 • Steikeovn
 • Utleie
 • Vann
 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport
 • Sykkel

Adkomst sommer

Letteste adkomst er å hoppe av Bergensbanen ved Hallingskeid stasjon, 200 meter unna hytten.

Sjekk også våre nettsider om transport til våre hytter

Annonse

SjekkUT | Hallingskeid

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
96

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Hallingskeid ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT