Hallingskeid

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  53 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Fra 22. juli vil vi skifte tak på Steinhuset på Hallingskeid. Det vil være litt støy fra arbeidet på dagtid. Hytta er åpen for bruk som vanlig.

Hallingskeid Turisthytte ligger ved Bergensbanen, ca. 200 meter fra jernbanestasjonen. Hallingskeid turisthytte ligger i et åpent høyfjellsterreng egnet for besøk til alle årstider. 16 av de totalt 30 sengene på Hallingskeid er åpnet for reservasjon, de andre rommene og sovehemser er åpen for alle. Det er derfor alltid plass også for gjester som ankommer uten å ha reservert seng.

Raskeste vei til hytten fra togstasjonen er å gå til høyre når du går av toget. I enden av stasjonen er det en dør du kan bruke.

Mange turmuligheter i området. Rallarvegen går like forbi. Fiskemuligheter. Fin fjellflora. Flotte skiforhold.

Hytten er åpen og ulåst hele året. Hytten har innlagt vann og strøm, og det er mulig å kjøpe proviant som hermetikk, posemat, pålegg osv på hytten. Kjøkken med komfyr. Om sommeren er der hyttevert på hytten som selger ferskt brød. Husk lakenpose/sovepose.

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter».

Skal du sykle Rallarvegen og overnatte på Hallingskeid? Hytten er åpen for alle, både medlemmer og ikke-medlemmer. Store utfartshelger særlig tidlig om høsten kan hytten bli full, men det ordner seg alltid med en plass. Hytten har rikelig med ekstra ulltepper, så det holder å ta med lakenpose.

Hallingskeid Turisthytte er restaurerte bygninger bestående av Steinboligen (hovedhytten) og Lokalet (annekset) fra Bergensbanens annleggstid rundt forrige århundredeskifte. Hovedhytten (Steinboligen) var ingeniørbolig og sikringshytten (Lokalet) var forsamlingslokalet på Hallingskeid.

Leie av "Lokalet"

"Lokalet" med 23 senger, kjøkken og stue, kan leies av grupper i deler av året. Lokalet kan ikke leies i skolens vinterferie, påskeferie, hele juli og august, samt helger i september. Her finner du mer informasjon og priser for leie av hytten. Kontakt Bergen og Hordaland Turlag på bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10 for å booke hytten.

Tur- og aktivitetsmuligheter

Om sommeren kan man følge Rallarvegen fra Finse til Hallingskeid, eller videre fra Hallingskeid til Myrdal. Skomanosi i retning nord/øst er en fristende og populær utfordring sommer som vinter.

Om vinteren er ruten Finse-Hallingskeid kvistet til skolens vinterferie. Ruten Geiteryggen-Hallingskeid kvistes til påske. Like ovenfor hytten er det gode muligheter for snøhulegraving og igloobygging, fine bakker for ulike nivåer og turterreng av varierende vanskelighetsgrad.

Såtedalen er et greit område å ta med barn. De må være vant til å gå litt pga. distanse. Nær hytten er også Buadalen, der det går T-merket løype. En variant kan være å ta av mot sør ca 2,5 km inne i dalen langs merkingen mot Rembesdalseter. Inne i dalen her ligger fine små vann man kan ha som turmål.

Stølene Tuftene ved nedre Grøndalsvatn er også korte, greie turmål. Selve Grøndalen langs den merkede løypen mot Kaldevass, er nydelig, og Øvre Grøndalsvatnet her inne, kan være grei dagsmarsj fra hytten har man 4-6-åringer med seg.

Ellers muligheter for både fiske, bading, korte turer i området og sykkelturer på Rallarvegen.

Hele området nær hytten er godt egnet for barnefamilier både sommer og vinter. Det er ikke for bratt og man kan velge distanse ut fra værforhold, evne og lyst. Det er godt mulig å oppholde seg noen dager på Hallingskeid, selv om det i enkelte helger om høsten kan være mange gjester på hytten.

Vis vintervett

Været er en viktig faktor i områdene Finse -– Hallingskeid om vinteren. Det skifter fort og man må ha godt utstyr i sekken også på dagsturene. De beste skiturene krever stabilt og godt vær, men innover i dalene, langs kvisteløypene og langs Rallarveien kan man gå noenlunde greit selv om sikten reduseres og vinden friskner på litt.

Fiske ved Hallingskeid: Du kan kjøpe fiskekort på nett. Gå inn på inatur.no og finn frem til Ulvik statsalmenning. Grensen mot Aurland søndre statsalmenning går nord for Hallingskeid, over Skomahøydene. Så hvis du skal fiske i Aurland kommune, må du ha eget kort. Aurland tilbyr fiskekort som gjelder i 7 ulike kortsoner. En del vann er private, og her må man ha fiskekort fra grunneier. (NB: Det finnes et "Norgeskort for fiske" som gis ut av Statsskog. Det gjelder på statlig grunn, men IKKE på statsalmenning. Statsalmenning er markert på nyere turkart). Uansett: Det er fin fisk i området og kan det kan være bryet verdt å skaffe seg fiskekort hvis du liker å luffe rundt litt med fiskestangen.

Hund på Hallingskeid: Det er tilrettelagt for hund med et bur på vaskerommet og et bur i vedboden i Steinboligen.

Fasiliteter

 • 220v
 • Tørkerom
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Utleie
 • Vann
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Kollektivtransport
 • Sykkel

Adkomst sommer

Letteste adkomst er å hoppe av Bergensbanen ved Hallingskeid stasjon, 200 meter unna hytten.

Sjekk også våre nettsider om transport til våre hytter

Papirkart

Kartblad: 051 Flåmsdalen - Nærøyfjorden

Annonse