Hallingskeid Turisthytte - et anlegg med 2 sjarmerende hytter fra Bergensbanen sin anleggstid rundt forrige århundreskifte. Tett på togstasjon, Rallarveg og merkede ruter både sommer og vinter er dette et populært sted å være hele året!
Anlegget består av Steinboligen og Lokalet. Hyttene har ulike kvaliteter. Ta turen til den som passer deg og ditt reisefølge best! For større grupper anbefales Lokalet.
Hallingskeid består av to hytter. De er ulåst og tilgjengelig hele året. Anlegget har innlagt vann og strøm, men utedo i kombinasjon med hovedhytten, Steinboligen. Det er proviantlager med godt utvalg og det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og ved. Det er dyner, puter og pledd. Det er påbudt med lakenpose, eget sengesett eller sovepose.
Steinboligen
Steinboligen er "hovedhytten" og har 30 senger fordelt på 8 soverom. Rom 1, 2, 3, 4 og 7 med rombestilling, rom 5 og 8 med sengebestilling og rom 6 for drop in. Innlagt vann og strøm. Det er nyrenovert kjøkken, stort oppholdsrom, gode tørkefasiliteter, samt to vaskerom. Utedo er plassert i "kaldgangen" i hytta. Vær obs på at det ikke finnes dusjmulighet. Barneseng/stol. Proviantlageret ligger i tilknytning til kjøkkenet. Tilrettelagt for hund.
Lokalet
Lokalet har 23 senger fordelt på 2 soverom og et stort loft. Romslig kjøkken, stue, tørkerom og 2 vaskerom. Do og proviantlager er i Steinboligen. Det er strøm og innlagt vann, men vær obs på at det ikke finnes dusjmulighet. Det er ikke vannklosett, men "utedo" som ligger i en kaldgang i Steinboligen. Der finner du også proviantlageret. Ikke tilrettelagt for hund. Lokalet er godt egnet for gruppebesøk og kan leies som en enhet hele året - med unntak av skolens sommerferie. Lokalet er svært godt egnet til friluftsrelaterte kurs/opplæring da man er tett på naturen i et trygt miljø.
Tilrettelegging: Hallingskeid er godt tilpasset barn, med mulighet for barneseng og barnestoler. Det er bøker og spill tilgjengelig. Steinboligen har soverom på hovedplan, men for å komme inn må man gå i trapper. Området er ikke spesielt bratt og har mange turstier. Om vinteren er det populært med snøhulegraving og skileik rett utenfor hytta. Med togstasjonen og Rallarvegen kun få meter unna er det fint å være barn på Hallingskeid. Vi anbefaler gjerne å bli flere dager.
Plantegning av Hallingskeid finner du under bilder.
Hallingskeid Turisthytte er et hytteanlegg som avviker noe fra standardvilkår og priser, avhengig av leieforhold.
Alle som besøker en DNT-hytte skal betale for opphold og proviantkjøp. Det gjelder også dagsbesøk. DNT-medlemmer overnatter rimeligere enn ikke medlemmer. Hytter med rombestilling eller utleie kan vike fra standardpriser. Priser overnatting og proviant 2025
Forhåndsbestilling - betaling for hytteopphold
Bestill overnatting på forhånd via hyttebestilling.dnt.no. På Hallingskeid er rom og senger i Steinboligen tilgjengelig. I besøksprotokollen på hytta, noter i betalingsrubrikken - ordrenummer.
I bestillingen vil du se ledig sengekapasitet, få tilgang til informasjon om hytta, ruter og turforslag i UT-kartet. Forhåndsbestilling anbefales spesielt i høysesong, på hytter med få sengeplasser og for store grupper. Hytter som leies ut/ kun har rombestilling må det forhåndsbestilles for å få tilgang. Det blir sendt ut elektronisk kvittering ved forhåndsbestilling. Her spesifiseres vilkår og viktig informasjon om den enkelte hytte. Les dette nøye før ankomst.
Bestill gruppebesøk på forhånd til bht@dnt.no. Egne rabatter, vilkår og avbestillingsregler gjelder for gruppebesøk. For rabatt må bestillingen gå via Bergen og Hordaland Turlag på epost. På Hallingskeid er det primært gruppeleie på Lokalet, men Steinbolig er også tilgjengelig ved ledig kapasitet.
Drop - in besøk
Gjester som ikke forhåndsbestiller, og alt matuttak fra proviantlageret skal betales med appen DNT Hyttebetaling . I besøksprotokollen på hytta, noter i betalingsrubrikken DNT - APP.
Appen fungerer uten telefon- og nettverksdekning. Legg inn proviantkjøp og overnatting offline og betal når du får mobildekning. Last ned hyttebetalingsappen på telefonen FØR du går på tur. Denne appen erstatter tidligere engangsfullmakter og skal alltid brukes om du ikke har forhåndsbestilt.
DNT-hytter har besøksprotokoll, skriv deg inn når du ankommer. Den ligger lett tilgjengelig. Samme sted finner du også praktisk informasjon om hytta og betaling for proviant/opphold. Noter i kolonnen til høyre betalingsmåte for oppholdet. Ved gruppebesøk skriver alle seg inn. Protokollen gir oversikt over besøkstall og bruk av rute-/hyttenettverket.
Det er 2 hundebur på Hallingskeid. De er plassert i vedboden i tilknytning til Steinboligen. Det er ikke mulig for eier å sove sammen med hunden. Rommet er ikke oppvarmet. Nærmeste soverom er rom nr. 3. Hunder har ikke adgang til oppholdsrom eller Lokalet.
Hallingskeid er godt egnet for grupper gjennom hele året, men vær oppmerksom at det kan være mange gjester i høysesong. Skredkurs, fellesturer og individuelle besøk side om side. Ta hensyn! For større grupper anbefales Lokalet. Les mer under punktet priser, bestilling, betaling og utleiehytter - Bergen og Hordaland Turlag.
Hallingskeid har mye å by på - både sommer og vinter. Ta gjerne med fiskestang. Du kan kjøpe fiskekort på nett. Gå inn på inatur.no og finn frem til Ulvik statsalmenning. Grensen mot Aurland søndre statsalmenning går nord for Hallingskeid, over Skomahøydene. Så hvis du skal fiske i Aurland kommune, må du ha eget kort. Aurland tilbyr fiskekort som gjelder i 7 ulike kortsoner. En del vann er private, og her må man ha fiskekort fra grunneier. (NB: Det finnes et "Norgeskort for fiske" som gis ut av Statsskog. Det gjelder på statlig grunn, men IKKE på statsalmenning. Statsalmenning er markert på nyere turkart). Uansett: Det er fin fisk i området og kan det kan være bryet verdt å skaffe seg fiskekort hvis du liker å luffe rundt litt med fiskestangen.
Ellers står turmålene i kø ved Hallingskeid! Rallarvegen går rett forbi. Den er populær til fots, på sykkel og ski om vinteren. Området byr ellers på badekulper, fjelltopper og mange merkede ruter. Rett ved hytten er det om vinteren fint å grave huler, bygge iglo og ake. Kvistet vinterrute til Finse og Geiteryggshytta vinterstid fra skolens vinterferie.
Været er en viktig faktor i områdene Finse - Hallingskeid om vinteren. Det skifter fort og man må ha godt utstyr i sekken også på dagsturene. De beste skiturene krever stabilt og godt vær, men innover i dalene, langs kvisteløypene og langs Rallarveien kan man gå noenlunde greit selv om sikten reduseres og vinden friskner på litt.
Mange ruter fører til Hallingskeid både sommer og vinter. Flere av rutene er lange og kan være krevende på grunn av lengde, vær og føre. Sett deg godt inn i turbeskrivelser og ta alltid hensyn til form, kompetanse og værforhold når du planlegger tur i høyfjellet.
Finse - Hallingskeid - sommerrute - gradering rød
Geiteryggshytta - Hallingskeid - sommerrute - gradering svart
Rembesdalsseter - Hallingskeid - sommerrute - gradering svart
Kaldvasshytta - Hallingskeid - sommerrute - gradering rød
Osa - Hallingskeid - historisk vandrerute - sommerrute - gradering svart
Geiteryggshytta - Hallingskeid - vinterrute - gradering rød
DNT anbefaler alltid å ha med fysisk kart og kompass på tur. I fjellet er det varierende mobildekning. Vær og føreforhold endrer seg raskt. Merking kan forsvinne under snø og i tåke. Følg pakkeliste tilpasset årstid.
Tursenteret i Bergen og Hordaland Turlag har godt utvalg av kart, turutstyr og bekledning. 15 % medlemsrabatt og gratis turveiledning til medlemmer som skal på DNT-hyttetur!
Hallingskeid Turisthytte har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.
Hallingskeid Turisthytte driftes og har tilsyn av Bergen og Hordaland Turlag.
Letteste adkomst er å hoppe av Bergensbanen ved Hallingskeid stasjon. Gå vestover når du går av toget. I enden av stasjonen er det en dør du kan bruke. Herfra er det kun 100 meter ned til hytta. Rallarvegen går rett forbi i tillegg til flere T-merkede stier /ruter sommer og vinter.
Skyss: Kollektivtransport i Vestland.
Se adkomst sommer.
Letteste adkomst er å hoppe av Bergensbanen ved Hallingskeid stasjon. Gå vestover når du går av toget. I enden av stasjonen er det en dør du kan bruke. Herfra er det kun 100 meter ned til hytta. Rallarvegen går rett forbi i tillegg til flere T-merkede stier /ruter sommer og vinter.
Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.
Les mer om SjekkUTSjekkUT-besøk