Hermannhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

LES MER: Hermannhytta er ÅPEN, men vi koordinerer våre besøkende. Si fra om du skal besøke Hermannhytta.

Hermannhytta er selve bindeleddet mellom Fjordruta og hyttene i Trollheimen. Nordover har du seks timer til Grytbakksetra og sørover tar turen til Sætersetra i Trollheimen tre og en halv time.

Hytta var opprinnelig ei badstue, men ble overtatt og bygd om til selvbetjeningsanlegg av Kristiansund og Nordmøre Turistforening i 2002. I tillegg til den opprinnelige «badstua» har foreningen satt opp et anneks ved hytta. På høsten er området rundt hytta et eldorado for den som er glad i blåbær og multer.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Mobildekning
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste adkomst er på T-merket sti fra Moen i Øvre Surnadal. Sving av langs traktorveg 400m øst for Mo kyrkje. Parkering etter 150 meter.

Om du kommer med buss. Gå av buss ved Øvre Sæter. Gå over hengebru ved Øvre Sæter. Sving til venstre og følg hovedveien på nordsiden av dalen til du har krysset ei lita bru. Etter brua ta av til høgre langs traktorvei. Følg vei/sti (rødmerket) helt til Hermannhytta.

Adkomst vinter

Om vinter anbefales å følge samme rute til der traktorveg deler seg. Følg traktorvei til venstre oppover. Når traktorvei tar slutt kommer du til skilt som viser retning mot hytta, løypa er merket med røde merker.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 1 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: