Alexander Grieghytten

Annonse

Om hytta

Det er nå mulig bestille enkeltsenger på Alexander Grieghytten i Bergsdalen. Tidligere har det kun vært mulig å leie hele hytten, men nå kan man reservere enkeltsenger også.

Les gjennom regler for hyttebesøk i 2021 før du drar på hytten. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen. 

Alexander Grieghytten er en ubetjent hytte, dvs. det er ikke proviant på hytten. Fra 4. juli 2021 er det hyttevert og man kan leie rom. Dersom hytteverten ikke er tilstede ved ankomst finner du kontaktinformasjon ved inngangsdøren. Ta kontakt med Tursenteret hvis du ikke får tak i hytteverten (mandag til fredag kl.10:00 til 16:00 (torsdag 18:00)).  

Utstyr og fasiliteter:

Alexander Grieghytten ble bygget i 1970 stod ferdig totalrenovert i 2020. Hytten har stort spiserom, peisestue, kjøkken med to komfyrer, kjøleskap og oppvaskmaskin. I kjelleretasjen finner du bl.a. dusj, toaletter, badstue, tørkerom, bordtennisbord (ta med racketer/baller). Innlagt vann og strøm. Grill i hyttetunet. Det er terrasse rundt hele bygningen, og eget vedhus.

Se filmen «Slik bruker du våre selvbetjente hytter». (merk: denne hytten er uten proviant) 

Besøkende disponerer ikke nøkkel til bommen på veien opp til Alexander Grieghytten. Det er ca. 400 meter motbakke opp til hytten, og det er lurt å pakke det som skal med til hytten i sekker som på en vanlig tur. Det tar ca. 10 minutter å gå fra bilveien. 

Tur- og aktivitetsmuligheter:

Området rundt Alexander Grieghytten har en rekke turmuligheter. Hamlagrøhornet, Mykkeltveitveten og Krampane nord for hytten, og Kjerringafjellet og Storliknausen sør for hytten, er alle flotte toppturmål. Førstnevnte er mye benyttet som utflukt for de de yngste turgåerne (barneskolealder). Vinterstid er det lett og fint skiterreng fra Hamlagrøosen og sørover mot Fugladalen. Hamlagrø løypelag preparerer en rundløype like nord for hytten. Det er merket T-løype fra Alexander Greighytten til Bolstadøyri og Evanger, flotte dagsturer med tog tilbake til Bergen.

Dagstur til Vending turisthytte er en populær utflukt både sommer og vinter, i gjestfritt terreng som passer for alle.

Fisketurer til Hamlagrøvatnet med fiskestang. Flere fiskevann på vei mot Hamlagrøhornet i nordlig retning fra hytten. Fisketurer uten fiskestang til bekken kun et steinkast øst for hytten. Flotte kulper med bekkørret. Bademulighetene er mange rundt hytten, like ved er det fine kulper og en fin liten foss (tørr i perioder). Langs Hamlagrøvatnet er også tallrike badeplasser.

Det er oppsettingsplass for lavvo i hyttetunet. Mange har hatt sin første utendørs overnatting i lavvoen her, og opplevd villmarkslivet i visshet om at det det er en trygg hytte like ved.

Andre aktiviteter: Gårdsbesøk for skoleklasser med melking av kyr (sommerstid). Ta kontakt med Bergen og Hordaland Turlag v/barn- og ungdomsansvarlig, eller Kjetil Rødland som eier gården (tlf: 91179771). 

Hytten er meget godt egnet for skoleklasser, med allsidige aktivitetsmuligheter i nærområdet og fine turmål i området. Tilrettelegging for funksjonshemmede 

Hytten er tilrettelagt for funksjonshemmede, som får mulighet til å kjøre helt fram til hytten. Der er heis og handicaptoalett og alle rommene i 1. etg. er terskelfrie. 

Skoleklasser som ønsker å leie hytten midt i uken kan ta kontakt med bht@dnt.no for pristilbud. Nøkkel hentes mot depositum. Hytten kan ikke leies i ukene 27 tom. 32, skolens vinterferie og påskeferie.

Denne hytten har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Handikap
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil hele året
 • Sykkel

Adkomst sommer

Med privatbil: 1 1/2 time fra Bergen via Dale eller om Bulken. Egen parkeringsplass ved hovedveien, ca 10 min. å gå opp til hytta.

Til Bergsdalen kommer du enten med tog fra Bergen til Dale, buss opp Bergsdalen (grupper må forhåndsbestilles hos Modalen-Eksingedalen Billag AS på tlf. 56 59 56 20 ).

Med tog/buss:

1 - Med tog/buss til Dale og videre med buss til Bergsdalen. Rute til/fra Hamlagrø i helgene.

2 - Med tog til Bolstad eller Evanger og til fots på t-merket sti frem til hytten.

Sjekk også våre nettsider om transport og rutetider.

Adkomst vinter

Parkeringsplassen blir vinterbrøytet.

Adkomst med offentlig transport

true
Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 93 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: