Styggemannshytta

Annonse

Om hytta

Styggemannshytta er en sjarmerende og svært enkel hytte som ligger i 872 meters høyde på toppen av Styggmann på Skrim.

Hytta leies kun ut til medlemmer av Tønsberg og Omegn Turistforening. Dette ble bestemt pga økende forsøpling (dritt, papir, søppel) ved hytta.
Styggemannshytta ligger i et verneområde med strenge krav til bruk og det er ingen toalettmuligheter der (ei heller lov å sette opp noe).
Vi ser det derfor som svært viktig å ikke være en medvirkende årsak til at området forringes.

Nøkkel må hentes og leveres på vårt kontor i Nedre Langgate, Tønsberg.

Hytta er ei uisolert steinbu. Standarden er svært enkel, men det er mulig å overnatte her. Det er to sengebrisker med tre båtmadrasser langs de buede veggene og plass til tre korte mennesker (maks 165-170 cm) eller to lange.
Det er ingen do her så man bør ta med spade og gå et godt stykke nedover for å gjøre sitt fornødne.

På hytta finner du balje, kost, vanntank, (men vann må man ha med selv, ev. hente det lenger nede i nærmeste bekk/vann), propanbluss, tre ulltepper (disse må henges opp slik at ikke musa spiser på dem), campingbord og krakk, kost og feiebrett, to stekepanner, en vannkjele og en gryte.

Det er ikke utstyr som tallerkner, kopper, glass og bestikk, det må medbringes. Soveposer må taes med. Stearinlys må også medbringes (disse blir spist opp av mus).

Det er også begrenset hvor mye ved som foreningen klarer å få fraktet opp (må kjøres opp med scooter i vintersesongen) så leietaker bør ta med litt ved selv og være sparsom med veden som er der.

Låsen kan være litt vanskelig å få opp, forholdene der oppe gjør at den trutner. Det er viktig at leietaker ikke varmer opp låsen med flamme eller legger den på ovnen fordi den er frosset, da vil låseolja fordampe. Et tips er å ha med låseolje selv, slik som man bruker i låsen på bildører. Ta også med spade for å evt grave frem døren fra is og snø.
OBS! Det har skjedd at leietaker ikke har klart å få låst opp døren og kommet seg inn i hytta, så ta høyde for dette.

Priser for overnatting er kr. 450,- pr. natt for hytta.

OBS! I overgangen mellom høst og vinter kan det være svært vanskelig å finne frem i terrenget og opp til hytta (flere redningsaksjoner der), spesielt om mørket og tåka kommer. Det blir tidlig litt snø på Skrim og da forsvinner sommermerkingen flere steder, samtidig som det er for tidlig å kjøre skiløyper. Terrenget er kupert og ikke så lett å orientere seg i.

Det er dårlig med mobildekning mange steder på Skrim, og man kan ikke regne mobilen som sikkerhet.

Fasiliteter

  • Mobildekning
  • Utleie
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst fra Skrim S. (hovedparkeringen på Skrim): Kjør rv. 40 til Hvål, sving til venstre og kjør over smal bro, ta til høyre og følg Vestsideveien til trekantkryss på venstre side med skilt som viser til Skrim S. og Omholt kapell. Følg denne veien til bomavgift og diger infotavle på høyre side. Følge veien til høyre opp til Skrim S. parkeringsplass. Herfra går det blåmerket sti til Sørmyrseter og videre opp til Styggmann. Ca. 11 km på merket sti.

Adkomst fra Langlidalen: Kjør til Grorud i Siljan og vider til Langlidalen p-plass. Derfra merket sti til Sørmyrseter og videre til Styggmann.

Adkomst fra Ravalsjø: Kjør mot Kongsberg, ta av inn mot Heistadmoen militærforlegning og kjør videre inn til Ormetangen p-plass. Derfra er det merket løype opp til Styggmann, forbi Skrimsvann og Urskleiv.

Adkomst vinter

Adkomst fra Skrim S.: Kjør rv. 40 til Hvål, sving til venstre og kjør over smal bro, ta til høyre og følg Vestsideveien til trekantkryss på venstre side med skilt som viser opp til Skrim S. og Omholt kapell. Følg denne veien til bomavgift og diger infotavle på høyre side. Følge veien til høyre opp til Skrim S. parkeringsplass. Herfra er det oppkjørt løype til Sørmyrseter og staket videre opp til Styggmann.

Adkomst fra Ravalsjø: Kjør mot Kongsberg, ta av inn mot Heistadmoen militærforlegning og kjør videre inn til Ormetangen p-plass. Derfra er det merket løype opp til Styggmann, forbi Skrimsvann og Urskleiv.

Papirkart

Kartblad: 1714 II

Annonse