Styggemannshytta er ingen DNT hytte, følger ikke kriteriene for DNT hytter og har heller ingen støtte derfra. Den er vår egen unike hytte på toppen av Skrim (872 m høyde) - en liten perle som det virkelig er verdt å ta en overnatting på.
Du må derfor være medlem i vår forening, DNT Tønsberg og Omegn for å kunne leie den.
Dette er besluttet for å redusere hvor mange som leier den, mye pga. forsøpling (dritt, papir, søppel) ved hytta. Styggemannshytta ligger i et verneområde med strenge krav til bruk og det er ingen toalettmuligheter der (ei heller lov å sette opp noe). Vi ser det derfor som svært viktig å ikke være en medvirkende årsak til at området forringes.
Nøkkel må hentes og leveres på vårt kontor i Nedre Langgate, Tønsberg.
Hytta er ei uisolert steinbu. Standarden er svært enkel, men det er mulig å overnatte her. Det er to sengebrisker med tre båtmadrasser langs de buede veggene og plass til tre korte mennesker (maks 165-170 cm) eller to lange.
Leietaker må være sparsommelig med veden og også ta med noen vedkubber selv. Det skal rapporteres om forbruk av ved, og hvor mye som er igjen ved levering av nøkler.
Leietaker må gå ned i skauen for å gå på do, vekk fra toppen og stiene, og alt skal tas med tilbake og ikke etterlates i naturen. Bruk f.eks. hundepose.
Leietaker må selv ta med stearinlys, fyrstikker, oppvaskkost, oppvaskhåndkle, kopp, bestikk og tallerken. Det er propanbrenner med ett bluss, kokekar og stekepanne der.
Låsen kan være litt vanskelig å få opp, forholdene der oppe gjør at den trutner. Det er viktig at leietaker ikke varmer opp låsen med flamme eller legger den på ovnen fordi den er frosset, da vil låseolja fordampe. Et tips er å ha med låseolje selv, slik som man bruker i låsen på bildører.
Ta også med spade for å evt. grave frem døren fra is og snø. OBS! Det har skjedd at leietaker ikke har klart å få låst opp døren og kommet seg inn i hytta, så ta høyde for dette.
Prisen for overnatting på hytta er kr. 650,- pr. natt (2024). I 2025 er prisen kr. 700,- pr. natt.
OBS! I overgangen mellom høst og vinter kan det være svært vanskelig å finne frem i terrenget og opp til hytta (flere redningsaksjoner der), spesielt om mørket og tåka kommer. Det blir tidlig litt snø på Skrim og da forsvinner sommermerkingen flere steder, samtidig som det er for tidlig å kjøre skiløyper. Terrenget er kupert og ikke så lett å orientere seg i.
Det er dårlig med mobildekning mange steder på Skrim, og man kan ikke regne mobilen som sikkerhet.
Adkomst fra Skrim S. (hovedparkeringen på Skrim): Kjør rv. 40 til Hvål, sving til venstre og kjør over smal bro, ta til høyre og følg Vestsideveien til trekantkryss på venstre side med skilt som viser til Skrim S. og Omholt kapell. Følg denne veien til bomavgift og diger infotavle på høyre side. Følge veien til høyre opp til Skrim S. parkeringsplass. Herfra går det blåmerket sti til Sørmyrseter og videre opp til Styggmann. Ca. 11 km på merket sti.
Adkomst fra Langlidalen: Kjør til Grorud i Siljan og vider til Langlidalen p-plass. Derfra merket sti til Sørmyrseter og videre til Styggmann.
Adkomst fra Ravalsjø: Kjør mot Kongsberg, ta av inn mot Heistadmoen militærforlegning og kjør videre inn til Ormetangen p-plass. Derfra er det merket løype opp til Styggmann, forbi Skrimsvann og Urskleiv.
Adkomst fra Skrim S.: Kjør rv. 40 til Hvål, sving til venstre og kjør over smal bro, ta til høyre og følg Vestsideveien til trekantkryss på venstre side med skilt som viser opp til Skrim S. og Omholt kapell. Følg denne veien til bomavgift og diger infotavle på høyre side. Følge veien til høyre opp til Skrim S. parkeringsplass. Herfra er det oppkjørt løype til Sørmyrseter og staket videre opp til Styggmann.
Adkomst fra Ravalsjø: Kjør mot Kongsberg, ta av inn mot Heistadmoen militærforlegning og kjør videre inn til Ormetangen p-plass. Derfra er det merket løype opp til Styggmann, forbi Skrimsvann og Urskleiv.
Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.
Les mer om SjekkUTSjekkUT-besøk