Finsehytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  174 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 11. okt. - 5. mars
Bli DNT-medlem

Finsehytta er et fantastisk utgangspunkt for turer både sørover på Hardangervidda og nordover inn i Skarvheimen. Hytta ligger sentralt plassert midt imellom Hardangerjøkulen og Hallingskarvet. Med tog nesten til døra er Finse stedet for skiturer til lang ut i mai. Her er hele 162 senger fordelt på 2-6 sengsrom og sovesal. 

Åpningstider

Finsehytta har lang sesong både om sommeren og om vinteren. 

Vinteren 2022 viderefører vi ordningen med forhåndsbooking av senger på de betjente hyttene. Merk at det for hele 2022 er tre helger hvor Finsehytta kun er åpen for de som har forhåndsbestilt:

 • 22. - 24. april, Skarverennhelgen, kun forhåndsbestilling
 • 13. - 18. mai, 17. maihelgen, kun forhåndsbestilling
 • 1. - 3. juli, Finseblueshelgen, kun forhåndsbestilling

Her finner du DNTs oppdaterte informasjon om hytter og aktiviteter i forbindelse med smittevern.

Brebua

Når Finsehytta er betjent, inngår Brebua i den betjente hytta. Men når Finsehytta er stengt, er Brebua som hovedregel åpen som selvbetjent hytte, men har allikevel åpningstider som avviker noe fra dette. Les mer/se åpningstidene/bestill opphold: Brebua

Bygget om og påbygget

Finsehytta har vært betjent DNT-hytte siden 1949. I 2021 fikk hytta en etterlengtet utbedring og ansiktsløft. Et prosjekt som har vært planlagt i flere år. 

Det store byggeprosjektet på Finsehytta sto ferdig 2. juli 2021 og hytta har nå nytt inngangsparti, et stort og åpent resepsjonsområde, flere nye soverom og dusjrom, nytt tørkerom og fra spisesalen som er blitt større, ser du inn på det nye kjøkkenet.

Historie 

Finsehytta ble overtatt fra Direktoratet for Fiendlig Eiendom i 1947 av Den Norske Turisforening (DNT) og har vært drevet som betjent turisthytte siden 1949. I dag fremstår den som en av de viktigste turisthyttene til DNT.

Finsehytta er vinterstid knyttet til alle aktiviteter som har med snø, ski og bre å gjøre.

I Den Norske Turistforenings årbok fra 1949 står følgende skrevet om Finsehytta. I løpet av høsten 1948 ble Finsehytta ferdig; det gjenstår bare mindre innredningsarbeider. Hytta vil bli åpnet 6. mars 1949 med vintersesong til og med 17. mai. Prisene på kost og losji fastsettes av Prisdirektoratet. Foreningens medlemmer er fortrinnsberettiget ved besøk og fast opphold. Hytta har 56 senger fordelt på to, fire og seks-sengsrom. Turtips 

Skiturer i det fantastiske området rundt hytta Bretur til Hardangerjøkulen Tur til Sankt Pål Topptur til Kyrkjedørsnuten Tur ned Aurlandsdalen med start på Finsehytta Sykle Rallarvegen For bestilling send mail til finsehytta@dnt.no

Ta direkte kontakt med hytta. Kontaktinformasjon Bestyrere: Rigmor og Edvar Sæbø

Les mer om turer og aktiviteter på Finsehytta og i området rundt.

Medlemskort:

Husk å ta med gyldig medlemskort.

Skoleklasser og lignende grupper:

Finsehytta tar gjerne i mot skoleklasser. For besøk med skoleklasse må det bookes plass på hytta ved å kontakte hytta på finsehytta@dnt.no.

På hytta finnes det naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det finnes også noe utstyr for uteaktiviteter som: baller, bocca, kubb, og båt m/vester. Et stort turkart som viser turmuligheter ved hytta. For sykkelutleie ta kontakt med Finsehotell 1222, eller Haugastøl turistsenter. For leige av ski og skiutstyr ta kontakt med Finse hotell 1222.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.

Hyttas bestyrer er godt kjent rundt hytta og kan gi god informasjon om turmuligheter, aktuelle aktivitetssteder og annen praktisk informasjon.

Tilrettelegging for funksjonshemmede:

God tilrettelegging. Sove-, oppholds- og spiserom samt dusj/WC på ett plan i hovedbyging. Trappeheiser mellom to nivå i anlegget. Adkomst med tog, grusvei noen hundre meter bort til hytta.

Lær mer om hytta og DNT ved å se på dette morsomme filmklippet :)

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Båt
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Servering
 • Strømovn
 • local food

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport
 • Sykkel

Adkomst sommer

Tog til Finse fra Oslo eller Bergen. Finsehytta ligger 300 meter fra Finse stasjon. Skal du kjøre bil østfra anbefaler vi at du parkerer på Geilo eller Ustaoset. Kommer du vestfra anbefaler vi parkering på Voss. Så tar du toget videre til Finse.

Adkomst vinter

Tog til Finse fra Oslo eller Bergen. Finsehytta ligger 300 meter fra Finse stasjon. Skal du kjøre bil østfra anbefaler vi at du parkerer på Geilo eller Ustaoset. Kommer du vestfra anbefaler vi parkering på Voss. Så tar du toget videre til Finse.

Annonse

SjekkUT | Finsehytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
531

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Finsehytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT