Finsehytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  174 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 18. mai - 30. juni
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Finsehytta er et fantastisk utgangspunkt for turer både sørover på Hardangervidda og nordover inn i Skarvheimen. Hytta ligger sentralt plassert midt imellom Hardangerjøkulen og Hallingskarvet. Med tog nesten til døra er Finse stedet for skiturer til lang ut i mai. Her er hele 162 senger fordelt på 2-6 sengsrom og sovesal. Vi bygger om Finsehytta i 2020 og frem til 2. juli 2021 når hytta åpner igjen. 

Den nye Brebua er åpen som selvbetjent hytte i hele byggeperioden, og vil etterpå være åpen som selvbetjent hytte når Finsehytta er stengt. Husk å forhåndsbestille på Brebua .

Finsehytta har vært betjent DNT-hytte siden 1949. Nå får den en etterlengtet utbedring og ansiktsløft. Et prosjekt som har vært planlagt i flere år.

Informasjon fra bygningssjef i DNT Oslo og omegn:

– Nye Finsehytta får en betydelig oppgradering med blant annet større oppholdsrom, større spisesal og nytt kjøkken. I tillegg blir fasaden mot Finse Stasjon fornyet. Det er også et stort behov for å modernisere og kvalitetssikre tekniske anlegg, kjøkken og varelagre, og tørkerom, toaletter og bad skal oppgraderes. Publikum vil også oppleve at det blir bedre plass i oppholdsrom og i resepsjonsområdet, sier bygningssjef Anders Gjermo.

Arbeidet skal være klart til sommeren 2021. Edvar og Rigmor Sæbø har drevet Finsehytta i en årrekke og gleder seg stort over å endelig være i gang:

– Det har vært krevende å drive hytta de siste årene på grunn av slitasje en del vedlikehold på vent. Derfor er vi utrolig lettet over at byggingen endelig skal starte, vi har sett fram mot denne dagen svært lenge. Utfordringer rundt finansiering og med koronakrisa har gjort at vi har holdt pusten mange ganger. Men nå ser vi framover og gleder oss til å fylle hytta med glade fjellfolk sommeren 2021. Det jo sånn det skal være her på Finse!, sier Edvar og Rigmor Sæbø, vertskap på Finsehytta.

Les mer om byggingen på Finsehytta

Finsehytta vil derfor være stengt frem til sommeren 2021. Nye Brebua - bygget i 2019: 

400 m2 kombinert overnattingsannseks på Finsehytta og selvbetjent hytte som blir tilgjengelig med DNT-nøkkelen når Finsehytta er stengt. Ulikt de andre selvbetjeningshyttene får Nye Brebua vannklosetter og varm dusj! Første etasje blir tilrettelagt for bevegelseshemmede. Les mer om Brebua 

Historie 

Finsehytta ble overtatt fra Direktoratet for Fiendlig Eiendom i 1947 av Den Norske Turisforening (DNT) og har vært drevet som betjent turisthytte siden 1949. I dag fremstår den som en av de viktigste turisthyttene til DNT.

Finsehytta er vinterstid knyttet til alle aktiviteter som har med snø, ski og bre å gjøre.

I Den Norske Turistforenings årbok fra 1949 står følgende skrevet om Finsehytta. I løpet av høsten 1948 ble Finsehytta ferdig; det gjenstår bare mindre innredningsarbeider. Hytta vil bli åpnet 6. mars 1949 med vintersesong til og med 17. mai. Prisene på kost og losji fastsettes av Prisdirektoratet. Foreningens medlemmer er fortrinnsberettiget ved besøk og fast opphold. Hytta har 56 senger fordelt på to, fire og seks-sengsrom. Turtips 

Skiturer i det fantastiske området rundt hytta Bretur til Hardangerjøkulen Tur til Sankt Pål Topptur til Kyrkjedørsnuten Tur ned Aurlandsdalen med start på Finsehytta Sykle Rallarvegen For bestilling send mail til finsehytta@dnt.no

Ta direkte kontakt med hytta. Kontaktinformasjon Bestyrere: Rigmor og Edvar Sæbø

Les mer om turer og aktiviteter på Finsehytta og i området rundt.

Medlemskort:

Husk å ta med gyldig medlemskort.

Skoleklasser og lignende grupper:

Finsehytta tar gjerne i mot skoleklasser. For besøk med skoleklasse må det bookes plass på hytta ved å kontakte hytta på finsehytta@dnt.no.

På hytta finnes det naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det finnes også noe utstyr for uteaktiviteter som: baller, bocca, kubb, og båt m/vester. Et stort turkart som viser turmuligheter ved hytta. For sykkelutleie ta kontakt med Finsehotell 1222, eller Haugastøl turistsenter. For leige av ski og skiutstyr ta kontakt med Finse hotell 1222.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.

Hyttas bestyrer er godt kjent rundt hytta og kan gi god informasjon om turmuligheter, aktuelle aktivitetssteder og annen praktisk informasjon.

Tilrettelegging for funksjonshemmede:God tilrettelegging. Sove-, oppholds- og spiserom samt dusj/WC på ett plan i hovedbyging. Trappeheiser mellom to nivå i anlegget. Adkomst med tog, grusvei noen hundre meter til hytta.

Lær mer om hytta og DNT ved å se på dette morsomme filmklippet :)

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Båt
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Servering
 • Strømovn
 • local food

Tilpasset for

 • Hund
 • Handikap
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn
 • Rullestol

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Tog til Finse fra Oslo eller Bergen. Finsehytta ligger 300 meter fra Finse stasjon. Skal du kjøre bil østfra anbefaler vi at du parkerer på Geilo eller Ustaoset. Kommer du vestfra anbefaler vi parkering på Voss. Så tar du toget videre til Finse.

Adkomst vinter

Tog til Finse fra Oslo eller Bergen. Finsehytta ligger 300 meter fra Finse stasjon. Skal du kjøre bil østfra anbefaler vi at du parkerer på Geilo eller Ustaoset. Kommer du vestfra anbefaler vi parkering på Voss. Så tar du toget videre til Finse.

Adkomst med offentlig transport

true
Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 403 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: