Innerdalshytta - Gammelhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  34 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

LES MER: Innerdalshytta er ÅPEN, men vi koordinerer våre besøkende. Si fra om du skal besøke Innerdalshytta. Send e-post til turist@knt.no hvis du vil reservere plass.

I Innerdalen, "Norges vakreste dal", har Kristiansund og Nordmøre Turistforening to hytter. Den ene brukes som vinterkvarter og den andre som sommerkvarter. Begge hyttene er selvbetjent og låst med DNT-lås. I tillegg samarbeider KNT med Innerdal Turisthytte, som ligger på samme tunet som Gammelhytta.

I sommersesongen er det også mulig å kjøpe mat på Innerdal Turisthytte (betjent), de har også utleie av båt m.m. Ta kontakt med driver Iver Innerdal, om du ønsker å bo, spise eller leie utstyr. Les mer om Innerdal Turisthytte her.

Innerdalen er kjent for sin flotte natur, og har mange gode turalternativ. Mest kjent er Innerdalstårnet, dette majestetiske tårnet som rager i dalen. Fjella i Innerdalen har opp gjennom tidene blitt brukt mye til klatring, og fortsatt er det mange i klatremiljøet som søker seg dit. Ellers er det mulig å legge turer til/fra Innerdalen ved å bruke løypenettet til DNT. Det er merkede stier både til Todalshytta, Kårvatn, Bårdsgården og Eiriksvollen.

Sommersesong: Gammelhytta i Innerdal, bygd i 1893, er den første større turisthytta nord for Dovre bygd spesielt for fjellturister. Hytta har blitt renovert, men sjarmen fra den gamle tida lever fortsatt i hytta. I hytta finner du kjøkken, tørke-/vaskerom, stue og flere soverom. Det er 34 sengeplasser i hytta, i tillegg er det 10 madrasser for flatseng og mulig å plassere 5 personer på sofa.

Vintersesong: Låven, bygd på 16-1700 tallet. Renovert og innredet med flere soverom, kjøkken og stue. Åpnet for overnatting i 2008. Det er 20 sengeplasser her, fordelt på 2, 3 og 4-mannsrom, i tillegg er det mulig å plassere 3 personer på flatseng og 5 personer på sofa i stue. Turistforeningen bruker denne hytta til selvbetjent vinterkvarter da den er bedre isolert og har mindre rom som er enklere å få oppvarmet. Vedforbruket kan bli stort, så vi anbefaler å være nøkterne med hvor mange rom som varmes opp. På sommeren brukes Låven som tilleggsovernatting (utleie) fra Innerdal Turisthytte (privat, betjent hytte som ligger i samme tunet).

Telting i Innerdalen i sommersesong avtales hos Innerdal Turisthytte. Vi gjør oppmerksom på at teltere som i tillegg ønsker å bruke fasiliteter i de selvbetjente hyttene skal betale for dagsbesøk. Ved opphold på hyttene etter kl 18.00 skal det betales for normal overnatting.

Hund og eier har egne dedikerte hunderom både i Innerdalshytta (2 rom) og på Låven (1 rom). I Innerdalshytta skal inngang på bakside benyttes slik at hund ikke kommer inn på fellesareal, tilsvarende skal inngang ved utedo og trapp brukes på Låven. Det er bur på rommene som hunden skal bruke, hunden skal ikke være alene på rommet uten tilsyn. Alle andre rom skal være hundefri, dette grunnet allergiproblematikk. Dersom det ikke er ledige hunderom må hunden sove ute. Vi ber om at dette respekteres.

Fasiliteter

 • 220v
 • Tørkerom
 • Mobildekning
 • Vann
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Korteste vei til Innerdalshytta er fra parkeringen på Nedal i Viromdalen. Følg gårdsvei hele veien inn til hytta, det er ca 1,5 timer gangtid inn til hytta og 1 time fra hytta til Nedal.

Hytta ligger også tilgjengelig i DNTs rutenett i Trollheimen, i nord ligger Todalshytta og Kårvatn, i øst kan man gå Innerdalsporten til Bårdsgården. I sør ligger Eiriksvollen som neste hytte, den fungerer som bindeledd videre til Dovre- og Sunndalsfjella.

Adkomst vinter

Innerdalen er en opplevelse også på vinter. Enkleste adkomst blir som på sommer, fra parkering på Nedal i Virumdalen.

Det er ikke merkede ruter til/fra Innerdal på vinter. Terrenget fra Innerdal og videre inn i Trollheimen er skredutsatt.

Papirkart

Kartblad: 097 Trollheimen

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig