Innerdalshytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  47 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 27. sep. - 23. juni
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

NYHET! Kristiansund og Nordmøre Turistforening har overtatt Innerdal Turisthytte, og hele anlegget blir nå Innerdalshytta.

I vintersesongen 2021/22 er hyttene selvbetjente.

Majestesiske Innerdalen

I Innerdalen, "Norges vakreste dal", har Kristiansund og Nordmøre Turistforening noen av landets flotteste turisthytter i omgivelser som fortjener det beste.

I sommersesongen er det også mulig å kjøpe mat på Innerdalshytta – Nyhytta. Her serveres norsk tradisjonsmat som rømmegrøt og kjøttkaker, og mye annet godt. Det er også mulig å leie båt m.m.

Innerdalen er kjent for sin flotte natur, og har mange gode turalternativ. Mest kjent er Innerdalstårnet, dette majestetiske tårnet som rager i dalen. Fjella i Innerdalen har opp gjennom tidene blitt brukt mye til klatring, og fortsatt er det mange i klatremiljøet som søker seg dit. Ellers er det mulig å legge turer til/fra Innerdalen ved å bruke løypenettet til DNT. Det er merkede stier både til Todalshytta, Kårvatn, Bårdsgården og Eiriksvollen.

Et flott utgangspunkt også for nære fjellturer som til Skarfjell, Bjøråskaret, Grinaren og Vinnubreen.

Se turalternativer i Innerdalen på UT.no

Sommersesong:

Nyhytta, bygd i 1989 av familien Innerdal. Overtatt i 2021 av KNT. På Nyhytta er det mulig å få servert god norsk tradisjonsmat som rømmegrøt og kjøttkaker med mere. Det er dusj tilgjengelig for hyttas gjester, wifi, en flott peisestue og alt som behøves for et behagelig opphold. Det er 27 senger i Nyhytta.

Gammelhytta i Innerdal, bygd i 1893, er den første større turisthytta nord for Dovre bygd spesielt for fjellturister. Hytta har blitt renovert, men sjarmen fra den gamle tida lever fortsatt i hytta. I hytta finner du kjøkken, tørke-/vaskerom, stue og flere soverom. Det er 34 sengeplasser i hytta, i tillegg er det 10 madrasser for flatseng og mulig å plassere 5 personer på sofa.

Telting i Innerdalen i sommersesong avtales på Nyhytta.  Vi gjør oppmerksom på at teltere som i tillegg ønsker å bruke fasiliteter i de selvbetjente hyttene skal betale for dagsbesøk. Ved opphold på hyttene etter kl 18.00 skal det betales for normal overnatting.

Vintersesong:

Låven, bygd på 16-1700 tallet. Renovert og innredet med flere soverom, kjøkken og stue. Åpnet for overnatting i 2008. Det er 20 sengeplasser her, fordelt på 2, 3 og 4-mannsrom, i tillegg er det mulig å plassere 3 personer på flatseng og 5 personer på sofa i stue.

Turistforeningen bruker denne hytta til selvbetjent vinterkvarter da den er bedre isolert og har mindre rom som er enklere å få oppvarmet. Vedforbruket kan bli stort, så vi anbefaler å være nøkterne med hvor mange rom som varmes opp. På sommeren brukes Låven som tilleggsovernatting til Nyhytta, og er tilgjengelig etter avtale med hyttevertskapet.

Hund og eier har egne dedikerte hunderom både i Gammelhytta (2 rom) og på Låven (1 rom). I Gammelhytta skal inngang på bakside benyttes slik at hund ikke kommer inn på fellesareal, tilsvarende skal inngang ved utedo og trapp brukes på Låven. Det er bur på rommene som hunden skal bruke, hunden skal ikke være alene på rommet uten tilsyn. Alle andre rom skal være hundefri, dette grunnet allergiproblematikk. Dersom det ikke er ledige hunderom må hunden sove ute. Vi ber om at dette respekteres.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Tørkerom
 • Mobildekning
 • Vann
 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Korteste vei til Innerdalshytta er fra parkeringen på Nedal i Viromdalen. Følg gårdsvei hele veien inn til hytta, det er ca 1,5 timer gangtid inn til hytta og 1 time fra hytta til Nedal.

Hytta ligger også tilgjengelig i DNTs rutenett i Trollheimen, i nord ligger Todalshytta og Kårvatn, i øst kan man gå Innerdalsporten til Bårdsgården. I sør ligger Eiriksvollen som neste hytte, den fungerer som bindeledd videre til Dovre- og Sunndalsfjella.

Adkomst vinter

Innerdalen er en opplevelse også på vinter. Enkleste adkomst blir som på sommer, fra parkering på Nerdal i Virumdalen.

Det er ikke merkede ruter til/fra Innerdal på vinter. Terrenget fra Innerdal og videre inn i Trollheimen er skredutsatt.

Annonse

SjekkUT | Innerdalshytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
24

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Innerdalshytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT