Munkebu

Annonse

Om hytta

På Moskesnesøya ytterst i Lofoten finner du Lofoten Turlags hytte Munkebu. Hytta har egen nøkkel som Lofoten Turlag låner ut til de som ønsker å bruke hytta. Nøkkel hentes mot framvisning av gyldig DNT-medlemskort på Moskenes Turistinformasjon. Samtidig må overnatting forskuddsbetales. Se oppdatert informasjon på nettsidene til Lofoten turlag.

Den som har nøkkel er ansvarlig for at hytta låses når den forlates, med mindre senere ankomne gjester har med riktig nøkkel. Nøkkel leveres tilbake når turen er over. Det er ikke tillatt å overdra utkvittert nøkkel til andre som måtte befinne seg i området når hytta forlates.

  • Nøkkel kan bare hentes i åpningstiden (bare medlemer i DNT/only members of DNT)
  • Hytta kan ikke reserveres
  • Kontant betaling

Hytta har vedovn og gasskjøkken. 15 sengeplasser. Uthus med utedo. Ikke utstyrt med mat. Sovepose eller lakenpose kreves.

Vær oppmerksom på at overnattende selv må ta med tørke- og toalettpapir.

TURER I NÆRHETEN AV HYTTA

Et av flere gode turalternativer fra hytta er turen opp til Hermannsdalstinden.

Fasiliteter

  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Sørvågen: Delvis merket, spredte T-er. Fra P ved Sørvågvatnets vestside følges lysløypa opp mot Stuvdalsvatnet. God og tydelig sti på østsiden av vannet i retning Tridalsvatnet (se skilt), bratt stigning opp vardet sti til Kjølvatna og på sti til Djupfjordheia. Fra toppen Munken (510 moh.) 20 min ned til hytta.

Fra Moskenesvågen: Fra kirka ved Moskenesvågen går det en umerket sti opp fjellsida til høyre for rørgata til Moskenesvatnet. Følg vestsida av vannet opp til Kjølen. Innover Kjølen til en hylle i fjellsida. Herfra ser man den vardede stien fra Kjølvatna mot Djupfjordheia og videre mot Munkebu

Papirkart

Kartblad: 148 Lofotodden

Annonse