Haakonsbu

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Grunnet pågående pandemi kan bare gjester som bestiller på forhånd besøke hytta. Due to the ongoing pandemic, only guests who book in advance can visit the lodge.

Harstad Turlag ønsker velkommen til et nytt og flott hytteanlegg i Johnsheimen Et kjerneområde for friluftsliv på Hinnøya. Hyttene har totalt 16 sengeplasser som kan bestilles på forhånd. På hovedhytta er det 12 sengeplasser fordelt på fire soverom. Hvert soverom har køyeseng 120/90 cm. Ekstramadrass og sovepose tilgjengelig på hvert rom. Sikring/ hundehytta består av ett rom og har 4 køyeplasser og to hundebur.

Det er kun tillatt med hund på lillehytta.

Skoleklasser / bedrifter / kommersielle grupper, må kontakte oss på mail: post@harstad-turlag.no før bestilling/besøk.

Begge hyttene har vedovn til oppvarming og gassovn til matlaging. Hyttene er rikelig utstyrt. Begge hyttene har en moderne gasskomfyr som er ypperlig til å steike bakeoff brød, bagetter og andre godsaker. I yttergangen på hovedhytta er det toalett for begge hyttene. Hyttene har godt utstyrte kjøkken. Ta gjerne med eget tørkehåndkle til oppvasken. Solcelleanlegg med lys på alle rom og ladepunkt for lading av mobiltelefoner. Husk å ta med USB ledning. Det skal benyttes lakenposer eller tynne soveposer i sengene. Begge hyttene har dyner og puter i alle senger. På hytteanlegget er det også en egen badstuhytte, med god sitteplass og store vinduer for å nyte den storslagne utsikten. . Drikkevann hentes i det øverste av Steinvatnan ca. 100 meter i sørlig retning. Det er isbor til bruk vinterstid. Hytta ligger værhardt til, og det kommer mye snø om vinteren. Snøen kan ligge langt ut i juli rundt hytta, til tross for at turløypene og hyttene bare ligger mellom 400- og 600 m.o.h. Vind fra sørvest kan være kraftig. Ingen av hyttene til Harstad Turlag har matlager. Det er heller ingen søppelordning på hyttene, så du må ta med alt avfall i retur

Turmuligheter:

 Følgende fjelltopper kan nåes som dagstur fra hytta:  

 • Snøtinden: 978 moh. Fra hytta starter en med stigning med en gang, eller velge en mindre strevsom rute som tar av fra den merkete ruta 1,5 kilometer fra hytta. 
 • Vassvikegga: 874 moh. Toppen nås fra ruta sørvestover mot Toralfsbu. Ta av ved Steinhaugan og gå vest for Lørvefjellet til Veilivatnan. 
 • Rundt hytta: Jonsheimtinden eller Botnfjellet.                                                                                                           

Tilsyn og vertsskap: Kontaktpersonene for mere informasjon finner du her

Hytta er låst med DNT-standardnøkkel

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Badstu
 • Teltplass
 • Wc
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Øst: Kortest gangavstan er fra Kongsvikdalen. Kjør skogsveien ca. 5 km innover. Siste kilometeren er veien dårlig. Følg veien til det passeres ei Moelvenbrakke og et reingjerde på venstre side. Fortsett 100 m til. Der finnes det en parkeringsplass på venstre side. På høyre side av veien ved en ATV vei står det et skilt med Jonsheimen. Følg ATV veien bratt oppover. Etter ca. 800 m tar stien av til venstre. Derfra er det god merking oppover til hyttene. 

Fra Nord: Fossetua - Haakonsbu. Kjør innover Austerfjorden, og parker der eleven kommer ned fra Aspenesdalen. Følg skilting ved veien opp til Fossestua. Passer hytten på venstre side, videre merket sti over Middagsfjellet, forbi Jonsheimsvannene og opp til hyttene. 

Fra Sør: Fra Fiskefjorden via Norddalen via Vesterforsvatnan til Haakonsbu. Nymerket rute sommeren 2021. Følger stort sett samme trase som vinterruten. Se eget kart blant bildene. 

Fra Vest: Fra Kanstadbotn følges merket sti langs ATV vei ca. 1 km. Stien tar av til venstre opp Kobbedalsaksla, via Svartvannet til utløpet, følg elven nedover. Etter noen hundere meter, over en bru, høyre siden av vassdraget nedover til Toralfsbu. Følg merket løype videre mot Haakonsbu. 

Advarsel:Sommerrutene har partier som er skredutsatt på vinterstid.

Adkomst vinter

Fra Fiskfjorden "Kronprins ruta" Samme ruta som Kronprins Haakon gikk, da han åpnet hytta 2019.

Opp Nordalen, til Litlevatnet. Ta til venstre opp mot nedre Vesterforsvatn. Følg vassdraget opp på venstre side. På øvre Vesterforsvatn ta til høyre opp forbi Steinvatnan til hytta. Kart med løypen inntegnet, finner dere sammen med bildene av hytten.

Annonse

SjekkUT | Haakonsbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
2

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Haakonsbu ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT