Haakonsbu

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Harstad Turlag ønsker velkommen til et nytt og flott hytteanlegg i Johnsheimen Et kjerneområde for friluftsliv på Hinnøya. Hyttene har 16 sengeplasser som kan bookes på forhånd. På hovedhytta er det fire soverom. Hvert soverom har køyeseng 120/90 cm. Ekstramadrass og sovepose tilgjengelig på hvert rom. 

Sikring/ hundehytta består av ett rom og har 4 køyeplasser og to hundebur. Hund er kun tillatt på lillehytta.

Begge hyttene har vedovn til oppvarming og gassovn til matlaging. Hyttene er rikelig utstyrt. Begge hyttene har en moderne gasskomfyr som er ypperlig til å steike bakeoff brød, bagetter og andre godsaker. I yttergangen på hovedhytta er det toalett for begge hyttene. Hyttene har et godt utstyrte kjøkken, 12v solcelleanlegg med lys på alle rom og ladepunkt for lading av mobiltelefoner. Husk å ta med USB ledning. Det skal benyttes lakenposer eller tynne soveposer i sengene. Begge hyttene har dyner og puter i alle senger. På hytteanlegget er det også en egen badstuhytte, med god sitteplass og store vinduer for å nyte den storslagne utsikten.

Drikkevann hentes i det øverste av Steinvatnan ca. 100 meter i sørlig retning. Det er isbor til bruk vinterstid. Hytta ligger værhardt til, og det kommer mye snø om vinteren. Snøen kan ligge langt ut i juli rundt hytta, til tross for at turløypene og hyttene bare ligger mellom 400- og 600 m.o.h. Vind fra sørvest kan være kraftig.

Turmuligheter:

Følgende fjelltopper kan nåes som dagstur fra hytta:  

 • Snøtinden: 978 moh. Fra hytta starter en med stigning med en gang, eller velge en mindre strevsom rute som tar av fra den merkete ruta 1,5 kilometer fra hytta. 
 • Vassvikegga: 874 moh. Toppen nås fra ruta sørvestover mot Toralfsbu. Ta av ved Steinhaugan og gå vest for Lørvefjellet til Veilivatnan. 
 • Rundt hytta: Jonsheimtinden eller Botnfjellet.  

Nøkkel: Hytta er låst med DNT-standardnøkkel

Hund: Er tilatt på sikringshytta, men ikke på hovedhytta. Her er det hundebur som kan bookes, matskåler, matter og pledd. Tilsyn og vertsskap: Kontaktpersonene for mere informasjon om hytten og området finner du her

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Badstu
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra nord og øst:

Kortest gangavstan er fra Kongsvikdalen Bjørnhaugen - Haakonsbu.

Fra vest: Fossetua - Haakonsbu. Fra sør: Fra Fiskefjorden (umerket rute) via Norddalen via Vesterforsvatnan til Haakonsbu. Toralfsbu - Haakonsbu.

Adkomst vinter

Fra Fiskfjorden "Kronprins ruta" Samme ruta som Kronprins Haakon gikk, da han åpnet hytta 2019.

Opp Nordalen, til Litlevatnet. Ta til venstre opp mot nedre Vesterforsvatn. Følg vassdraget opp på venstre side. På øvre Vesterforsvatn ta til høyre opp forbi Steinvatnan til hytta.

SjekkUT | Haakonsbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

2

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Haakonsbu ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT