Haakonsbu

Annonse

Om hytta

STENGT: HYTTEN ER STENGT INNTILL VIDERE SOM FØLGE AV CORONA SMITTEN. CABIN IS CORONA CLOSED. HYTTEN SKAL KUN BENYTTES I NØD.

Harstad Turlag ønsker velkommen til en ny og flott hytte på Haakonsbu. Hytta ligger i Johnsheimen i et kjerneområde for friluftsliv på Hinnøya. Hyttene har 16 sengeplasser som kan bookes på forhånd. På hovedhytta er det fire soverom. Hvert soverom har køyeseng 120/90 cm. Ekstramadrass og sovepose tilgjengelig på hvert rom.
Sikringshytta består av ett rom og har 4 køyeplasser og to hundebur. Begge hyttene har vedovn til oppvarming og gassovn til matlaging. Hyttene er rikelig utstyrt. Hovedhytta har en moderne gasskomfyr som er ypperlig til å steike bakeoff brød, bagetter og andre godsaker. I yttergangen på hovedhytta er det toalett for begge hyttene. Hovedhytta har et godt utstyrt kjøkken, 12v solcelleanlegg med lys på alle rom og ladepunkt for lading av mobiltelefoner. Husk å ta med USB ledning. Det skal benyttes lakenposer eller tynne soveposer i sengene. Begge hyttene har dyner og puter i alle senger. På hytteanlegget er det også en egen badstuhytte, med god sitteplass og store vinduer for å nyte den storslagne utsikten.

Drikkevann hentes i det øverste av Steinvatnan ca. 100 meter i sørøstlig retning. Det er isbor til bruk vinterstid. Hytta ligger værhardt til, og det kommer mye snø om vinteren. Snøen kan ligge langt ut i juli rundt hytta, til tross for at turløypene og hyttene bare ligger mellom 400- og 600 m.o.h. Vind fra sørvest kan være kraftig.

Turmuligheter: Følgende fjelltopper kan nåes som dagstur fra hytta:

  • Snøtinden: 978 moh. Fra hytta starter en med stigning med en gang, eller velge en mindre strevsom rute som tar av fra den merkete ruta 1,5 kilometer fra hytta.
  • Vassvikegga: 874 moh. Toppen nås fra ruta sørvestover mot Toralfsbu. Ta av ved Steinhaugan og gå vest for Lørvefjellet til Veilivatnan.
  • Rundt hytta: Jonsheimtinden eller Botnfjellet.

Nøkkel: Hyttta er låst med DNT-standardnøkkel. Informasjon om hvor du kan låne denne i Harstadområdet finner du her.
Hund:
Er tilatt på sikringshytta, men ikke på hovedhytta. Her er det lagt tilrette med hundebur, matskåler, matter og pledd.
Tilsyn og vertsskap: Kontaktpersonene for mere informasjon om hytten og området finner du her

Besøkskalenderen: Sjekker du her Ordningen er et forsøk på å unngå kollisjoner av flere større grupper samtidig på hyttene. Vi oppfordrer derfor større grupper til å se i kalenderen før de legger på tur, og eventuelt melder sin ankomst. Uansett er alle velkommen til hyttene våre, når som helst, og uten å ha sjekket hyttekalenderen. Dette er ingen bookingordning, og gir ingen eksklusiv rett tilhytta.

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Mobildekning
  • Steikeovn
  • Badstu
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra nord og øst:
Via rute lvh29 Bjørnhaugen - Haakonsbu, eller Kongsvikdalen.

Fra vest:
Via rute lvh30 Fossetua - Haakonsbu.

Fra sør:
Via rute lvh31 Toralfsbu - Haakonsbu.

Adkomst vinter

Fra Fiskfjorden "Kronprins ruta" Samme ruta som Kronprins Haakon gikk, da han åpnet hytta 2019.

Opp Nordalen, til Litlevatnet. Ta til venstre opp mot nedre Vesterforsvatn. Følg vassdraget opp på venstre side. På øvre Vesterforsvatn ta til høyre opp forbi Steinvatnan til hytta.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 160 Sortland

Annonse
Værvarsel for Haakonsbu. Vis på YR.no
Lør (04.04)Snøbyger-8º2 mm
Lett bris (3.9m/s) Vest
Søn (05.04)Lettskyet-7º0 mm
Laber bris (7.1m/s) Vest-sørvest
Man (06.04)Skyet-4º0 mm
Laber bris (6.6m/s) Sørøst
Tir (07.04)Sludd2º3 mm
Liten kuling (11.1m/s) Sørvest
Ons (08.04)Kraftig sludd1º5 mm
Liten kuling (13.2m/s) Sør-sørvest
Tor (09.04)Delvis skyet-1º0 mm
Laber bris (7.0m/s) Vest
Fre (10.04)Skyet-1º0 mm
Lett bris (4.9m/s) Vest-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt