Senjabu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  8 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel

Viktig! Senjabu er låst med en egen nøkkel. NB - du trenger DNT-nøkkelen i tillegg. Sjekk vår besøkskalender for å se om det er ledig plass; Besøkskalender. Det er 8 sengeplasser totalt på hytta. For å booke plass og få kode til nøkkelboks, ta kontakt Troms Turlag på epost: troms@dnt.no, eller på tlf. i våre åpningstider: Ons: 12-16, Tors: 12-18, Fre: 12-16. Tlf: 77 68 51 75. Utenom våre åpningstider ta kontakt med:
Svein Heitmann på tlf: +47 951 90 400 eller på epost: post@svanvatnan.no
Bodil Kjær-Brones
på tlf: +47 909 15 031

Mellom Harstad og Tromsø ligger Senja, Norges nest største øy og et upolert skattkammer med ventende naturopplevelser i fleng. På øst- og innsiden er naturen mild, med myke fjellformasjoner, furuskog og myrer. På vest- og yttersiden står Atlanterhavet på, her stuper mektige, kvasse fjell krasst rett i sydenstrender med korallsand. Sør-Senja består for en stor del av svaberg og furuskog, her ligger også Ånderdalen nasjonalpark.

Med den ubetjente hytta Senjabu som utgangspunkt ligger alt til rette for store friluftsopplevelser! Her kan du velge mellom toppturer, langstrakte fotturer og timer på stranda, eller bare være i ro på hytta.

Senja kalles med sin varierte natur et ”Norge i miniatyr”, og er også kjent som et svært barnevennlig sted å være. I tillegg til fine turmuligheter i området rundt hytta og fiskemuligheter i vannet like ved er Senjabu et glimrende utgangspunkt for turer nærmere havgapet. Om du vil prøve deg på havfiske, er det flere aktører på Senja som leier ut båter og garanterer deg fangst på kjøpet!

Har du bil, er det kort veg til idylliske Hamn i Senja, Gryllefjord og Torsken. Sandstrendene i Ballesvika ved Bøvær ytterst i Bergfjorden og i Ersfjord er også vel verdt et besøk. Stranda i Ersfjord har til og med blitt kåret til fylkets fineste.

Helt i nabolaget til Senjabu finner vi topper som Bardstinden (765 moh.), Tromtind (632 moh.) og Svanfjellet (898 moh.). Langt må man heller ikke for å besøke turmål med mer fryktinngytende navn som Helvetesfossen og Daudmannsfjellet (560 moh.).

Hytta har god mobildekning.

TILRETTELEGGING FOR HUND:

Hunder kan ligge i bur i yttergangen på den gamle hytta.

Fasiliteter

 • Fiske
 • Mobildekning
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Senjabu ligger nær riksvei Rv 86 helt nord i Svanelvdalen, ca. 35 kilometer fra Finnsnes mot Gryllefjord.

Papirkart

Kartblad: 171 Finnsnes

Annonse