Føremelding for Setesdal Vesthei og Setesdal Austhei

Publisert av DNT Sør 13. juni 2024

For det meste barmark under 1200 m.o.h. Tiltagende sammenhengende snø over denne høyden og lengst nordvest i regionen. Mest sammenhengende snø og fremdeles skiføre over 1100 -1300 m.o.h lengst mot nordvest (Haukelifjell). Store forskjeller på nord/nordøstvendte fjellsider og sør/sørvest vendte fjellsider. Kraftig snøsmelting pga varmen i kombinasjon med kraftige regnbyger fører til høy vannføring i bekker og elver. Mer barmark enn snø opp til ca 1200-1300 m.o.h i området sør for Bossbu.


Føreforhold, oppdatert 14.6.2024

Evje, Høgås: Barmark.
Bortelid: Barmark.
Brokke: Barmark. Snøflekker i høyden over 1100 m.o.h., mest barmark.
Bjørnevatn: Barmark med snøflekker over 1200 m.o.h, mest barmark.
Hovden: Barmark med snøflekker over 1200 m.o.h., mest barmark
Ljosland: Barmark.
Knaben: Barmark.
Sirdal: Barmark.


For mer oppdatering på oppkjørte skiløyper se Skisporet.no


Skredvarsel, 14.6. - 15.6. Faregrad 1- Lav snøskredfare

Stort sett bart under 1200 m.o.h. Kun turområdet nord for Sloaros og Haukelifjell som fortsatt har nok snø til at snøskredfare er et tema. Her er snøen gjennomfuktet og grovkornet fra topp til bunn. Kun våte løssnøskred i bratt terreng som en må ta hensyn til. Ved bratt rennekjøring vil også fravær av frost gi muligheter for steinsprang og små jordskred ut i renna. Stein i snøen kan skade utstyr og utsette deg for risiko ved fall.


For mer oppdatering på skredvarsel se varsom.no

Isvarsel, oppdatert 14.6.

Full isløsning og våris/slush helt til fjelltopp den siste tiden. Ferdsel på alle islagte vann frarådes. De fleste vann opp til 12-1300 m.o.h er nå isfrie.

For mer oppdatering på isvarsel se varsom.no og isvarsling.