Føremelding for Trollheimen

Publisert av Trondhjems Turistforening 25. april 2024

Snøen smelter raskt i vårsola nå. Snøforholdene er svært varerte i Trollheimen. Det er partier med gjennomslagføre, du vil møte et hardere underlag på områder og det er partier du må bære skiene. Enkelte topp-partier er delvis avblåst og du må regne med å finne noen barflekker.
Fjellski med stålkanter er å anbefale.
Alle vann er islagt eller delvis islagt, vær veldig forsiktig ved kryssing av vann og elver på denne tiden. På enkelte vann har det dannet seg overvann. Se usikkeris.no Veien helt inn til sommerparkeringa på Kleva/Jølhaugen, på veien inn til Jøldalshytta, er brøytet. Fuktig vær har gjort veien våt og hullete (her, som alle andre plasser, kjører du på eget ansvar) Herfra er det 4/5 km lett terreng inn til Jøldalshytta. Anbefalt skitrasse inn til hytta er langs veien fra parkeringa. Trekanten mellom Gjevilvasshytta, Trollheimshytta og Jøldalshytta ble kvistet av Rindal Røde Kors Hjelpekorps i påska. Kvistinga blir ikke vedlikeholdt, men står til den faller ned. Jøldalshytta og Trollheimshytta er nå selvbetjente igjen etter påske - Gjevilvasshytta er ubetjent.

Webkamera og værstasjon fra bl.a. Gjevilvasshytta finner du her

Alle TT sine hytter i Trollheimen er låst med DNT-nøkkel, den får du som medlem hente ut på vårt Tursenter i Trondheim mot et depositum på 100,-