Kågtind - tredje høyste øyfjell i Norge.

Legg til huskeliste
Annonse
  • Krevende fottur
  • 13,1 km
  • 7 t
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 1295 høydemeter totalt
  • Sesong: Jun - sep

Kågtind på Kågen i Skjervøy er med sine1228 m.o.h. det tredje høyeste fjell på øy i Norge. Om vinteren et ønskemål for skiturister fra nær og fjern. Utfordrende for sommervandrere, med mye ur og løse steiner, men med en utsikt som kan ta pusten fra de fleste.
Sommerruta til Kågtind starter der Storbuktelva renner under fylkesveien til Skjervøya.
Her er det mulig å parkere bilen. Følg den gamle vannverksveien inn dalen (ikke kjørbar). Ta av skrått mot venstre etter ca 2 km. Følg dalsiden inn mot Bruttodalen. Her er det viktig å holde litt høyde. Etter en liten stund passeres et lite vann, før Storbuktvannet kommer til syne. Gå videre innover på venstre side av Storbuktdalen inn mot åpninga av Bruttodalen. Oppe i Bruttodalen følges vardemerket rute, skrått stigende i sørsida av Kågtind, før kursen legges langs ryggen opp mot Kågtind. Stien er her bare delvis synlig, men merket med rød maling og steinvarder.
Turen ned følger samme spor, men hvis knærne svikter i den bratte, steinete fjellsida, kan det være et alternativ å følge ryggen fra toppen ned i Bruttodalen. Her er det lettere å gå, men turen blir da noe lenger. Denne ruta er ikke merket.
Turens lengde: ca 13 km .
Gode fjellsko anbefales. Det er sjelden vann å finne etter oppstigning fra Bruttodalen
Ta med vann!

Adkomst med egen bil

Fylkesvei 866 mot Skjervøy. Parkering der fylkesveien krysser Storbuktelva, ca 500 m. sør for Skjervøybrua.

Adkomst med kollektivtransport

Buss fra Langslettkrysset/E6 mot Skjervøy (se bussrute)
Annonse