Vassdalseggi - Rogalands høyeste topp

Legg til huskeliste
Annonse

Vassdalseggen er med sine 1658 meter Rogalands høyeste topp. Vassdalseggen kan nås som en dagstur fra Haukeliseter eller som en avstikker fra ruten mellom Haukeliseter og Vassdalseggi er med sine 1658 m.o.h. det høyeste punktet i Rogaland, der selve toppunktet utgjør fylkesgrensen mellom Rogaland og Vestfold/Telemark.

Turen kan gjennomføres som dagstur fra Haukeliseter fjellstue og er 22 kilometer tur/retur. Turen går i alt fra flatt terreng inne i dalførene, til bratt oppstigning mot toppen. Turen kan også gjennomføres som en avstikker på ruten mellom Haukeliseter og Holmavatnhytta.

Turen starter med å følge merket rute mot Holmavatn fra Haukeliseter. Fra nedre del av Vassdalen tar du av fra merket sti og går vestover oppover fjellsiden mot Lisledalen. Fra vatn 1151 dreier du rundt et framstikkende fjellparti og bratt opp på fjellryggen. Denne følges fram til varden.

Belønningen er en storslagen utsikt som favner Hardangervidda i nord, Ryfylkeheiene i sør og Folgefonna i vest. På en god dag kan man se kjente landemerker som Gaustatoppen, Hallingskarvet, Hårteigen, Folgefonna, Snønuten og Bykleheiene.

Turen ned igjen går samme vei som man gikk opp.

Turen til Vassdalseggi er en drøy tur som stiller krav til form og riktig vær.

Adkomst med egen bil

Helårsvei E134 over Haukelifjell med parkering på Haukeliseter fjellstue.

Adkomst med kollektivtransport

Haukeliekspressen har daglige avganger fra Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger og Haugesund med busstopp på Haukeliseter fjellstue

Annonse