Tur til Svartbekkdalsbruna

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 4,1 km
  • 1 t, 30 min
  • Turen går tur/retur samme vei
  • 182 høydemeter totalt
  • Sesong: Mai - nov

Start turen fra Høgkjølen Fjellcamp. Stien er godt merket sørover med skilt fra lavvoen på campingen. Stien følger skibakken og krysser bekken Svorka over et par bruer. Følg stien i nedre del av et myrparti. Det er lagt ut klopp til å gå på i de bløteste myrpartiene. Stien svinger opp til høyre i et lite skogsholt og får ei lita kneik på ca 100m til toppen. Følg kloppa over myrpartiet og kryss en bekk. Etter et lite myrparti til svinger stien inn til venstre på en liten egg. Nå kan man se Eggatjønna rett foran seg. Midt på flata mot Eggatjønna går det av en sti skiltet mot Svartbekkdalsbruna. Følg merkingen til høre mot Svartbekkdalsbruna. Stien svinger seg rundt bukta av Eggatjønna før den tar opp til høyre og følger et lite myrparti opp mot skogholtet. Følg stien videre opp gjennom skogen. Her er det et parti på ca 300m som er noe brattere, men stien er ryddet og grei å følge. På toppen av bakken får man god utsikt nordover mot Søvasskjølen og Omnsfjellet. Fortsett videre på stien over kammen. Det flater nå noe ut og man krysser et lite myrområde. Deretter er det en liten motbakke som trekker litt opp mot venstre og flater ut på et lite myrparti. Følg stien over myra ca 200m og man ender på Svartbekkdalsbruna. Her er man over tregrensa og det er flott utsikt i vid vinkel. Ta gjerne med litt ved for å grille eller koke en kjele med kaffe på bålplassen. Svartbekkdalsbruna er et godt utgangspunkt for å ta seg videre opp til Slettfjellet og Kaldtjønna i sørvest eller mot Gjømshøgda i sør. Turen er en litt mer utfordrende tur for småbarn og pensjonister, men med tida til hjelp en fin tur for hele familien.

Adkomst med egen bil

Følg E39 ca. 65 km vestover fra Trondheim. Parker på Høgkjølen Fjellcamp på toppen av fjellovergangen etter Orkanger. Fra Kristiansund er det ca. 135 km til Høgkjølen Fjellcamp på E39.

Adkomst med kollektivtransport

Man kan ta bussrute 470 (Trondheim)-Orkanger-Kyrksæterøra-(Aure) kjørt av AtB til holdeplassen Høgkjølen. Holdeplassen ligger i innkjøringen til Høgkjølen Fjellcamp. Bussen stopper kun på signal.

Annonse