Høgkjølen-Blomlihytta

Legg til huskeliste
Annonse

Denne turen tar deg i oppkjørte løyper fra Høgkjølen Fjellcamp opp til Blomlihytta og ned igjen forbi Fjellkirka tilbake til Høgkjølen Fjellcamp. Turen er brukt av mange som et utgangspunkt for å ta seg videre opp i fjellet mot Kneppfjellet, Gryta og Omnfjellet. Løypa blir kjørt når forholdene tillater det hele vinteren, men med værhardt terreng må man av og til regne med å tråkke spor selv. På store utfartsdager kan løypa også være kjørt videre forbi Blomlihytta opp mot Gryta.

Fra parkeringen på Høgkjølen går man skiundergangen under E39 og fortsetter over myra mot Omnfjellet. Etter ca. 1km deler deler løypa seg i to på gamlevegen. Fortsett rett fram mot Omnfjellet om du ikke vil ha en ekstra runde på turen med å ta med Kjølen Rundt til høyre (se eget turforslag: Kjølen Rundt). Løypa fortsetter så og si rett mot Omnfjellet i noen små svinger rundt myrhauger i lett, åpent fjellterreng. Etter ca 2,5km kommer man til et kryss hvor løypa går i 4 retninger. Fra høyre kommer løypa fra Kjølen Rundt opp igjen, og rett fram og til venstre kommer man til Blomlihytta i en runde. I dette forslaget går turen rett fram nordover inn i bakken opp til Blomlihytta. Det er en bakke som stiger gradvis i ca 1km til man kommer opp på et plattå hvor Blomlihytta ligger. Herfra gjør løypa en sving ned til venstre mot Fjellkirka, men det er mulig å fortsette turen utenfor merket løype videre opp i fjellet. I dette turforslaget følger turen løypa ned igjen mot Fjellkirka. En nokså bratt utforkjøring med noen små svinger før man nede ved Fjellkirka tar en 90 graders sving østover og ender opp i det firedelte krysset igjen. Ta til høyre. Derfra går løypa så og si rett tilbake ned mot gamlevegen og ned til Høgkjølen Fjellcamp igjen i lett, åpent fjellterreng.

Adkomst med egen bil

Følg E39 ca. 65 km vestover fra Trondheim. Parker på Høgkjølen Fjellcamp på toppen av fjellovergangen etter Orkanger. Fra Kristiansund er det ca. 135 km til Høgkjølen Fjellcamp på E39. Det brøytet parkering vinterstid og parkering koster kr 40,-.

Adkomst med kollektivtransport

Man kan ta bussrute 470 (Trondheim)-Orkanger-Kyrksæterøra-(Aure) til holdeplassen Høgkjølen. Holdeplassen ligger i innkjøringen til Høgkjølen Fjellcamp.
Annonse