Høgkjølen-Masta

Legg til huskeliste
Annonse

En fin tur i lett terreng som egner seg godt for hele familien. Turen går opp til Masta (mobilmasta) som man kan se vest for Høgkjølen Fjellcamp. Turen er en runde med start og stopp på Høgkjølen Fjellcamp. Løypa er stort sett oppkjørt hele vinteren så sant forholdene tillater det. Høgkjølen Fjellcamp har også en turbok liggende i en kasse på veggen på Masta og for de som loggfører flest turer venter det premie.

Turen starter fra Høgkjølen Fjellcamp. Parker på parkeringen ved innkjøringen. Følg campingens vei ned vestover forbi garasjen så fortsetter løypa ut i terrenget rett fram der veien svinger opp til campingens øvre sanitærbygg. Løypa følger et myrdrag ca. 500m før den krysser Svorka. Derfra går løypa 300m sørover til runden deler seg i to. Hold høyre og følg løypa mot Masta. En bakke på ca. 1km leder helt opp til Masta hvor det er flott utsikt selv om toppen ikke er så høy i seg selv. Et fott turmål for hele familien og husk å skrive navnet i turboka! Videre tar løypa en runde ned på andre siden av toppen. Etter to litt brattere nedoverbakker kommer man ned på ei myr som leder mot Vardfjellet og Slettfjellet. Her svinger løypa østover igjen og gjør en runde med flott utsikt mot Omnsfjellet. På toppen av stigningen får man en nokså bratt utforkjøring som ender inn i en sving og over en liten bakketopp. Deretter svinger løypa seg ned en bakke og krysser Sæterbekken før den kommer til krysset på runden hvor løypa gikk opp til Masta. Følg løypa tilbake til Høgkjølen Fjellcamp.

Adkomst med egen bil

Følg E39 ca. 65 km vestover fra Trondheim. Parker på Høgkjølen Fjellcamp på toppen av fjellovergangen etter Orkanger. Fra Kristiansund er det ca. 135 km til Høgkjølen Fjellcamp på E39. Det brøytet parkering vinterstid og parkering koster kr 40,-.

Adkomst med kollektivtransport

Man kan ta bussrute 470 (Trondheim)-Orkanger-Kyrksæterøra-(Aure) til holdeplassen Høgkjølen. Holdeplassen ligger i innkjøringen til Høgkjølen Fjellcamp.
Annonse