Marivann rundt

Publisert av: DNT Drammen og Omegn 
Annonse

Om turen

Skitur i området rundt Marivann, noen kilometer utenfor Drammen sentrum, i Drammen nord/Finnemarka.

Dette er et virkelig tureldorado, sommer som vinter. Det passer for alle aldre, og du er inne i et bredt sti-og skiløypenett i et åpent og vakkert terreng.

For å komme seg til utgangspunktet, kjører du helårsveien Nerdamsveien fra Solbergelva helt opp på åsen. 

Fra P-plassen på Damhaugen er det preparert skiløype innover langs Nerdammen. Etter noen hundre meter, dukker det opp et løypekryss hvor du kan ta østover og velge om du vil gå runden "Marivann rundt" den veien, eller fortsette rett fram via Mellomdammen og stå slakt ned til Solbergvannsveien og nytt løypekryss, og så ta til høyre der. 

Totalt er runden ca 6 km, og velegnet for barnefamilier og eldre. Runden har ett skispor for klassisk skigåing, og mulighet for skøyting. Det er en holdsvis for kort bakke på den «nye» Marivannsrunden som kan være litt kronglete hvis løypa er hard, men ellers er runden meget behagelig. En del av den «gamle» Marivannsrunden, mellom Nerdammen og over mot Vrangen, er også preparert noen ganger, og dra slippe du det tunge partiet, og ruta bli litt kortere.

På Marimyr er det utmerket å ta en rast i sola, der varmer det som regel godt! Her er det løypekryss hvor du kan gå mot Sportskapellet og Tverken, og litt sør for Marimyr er det et løypekryss hvor du kan velge Kamstrupløypa mot Drammen skisenter og Landfalltjern, eller fortsette Marivann rundt.

Også langs Nerdammen og Mellomdammen er det ofte lunt og fint å ta en pause i sola.

Se skisporet.no for når løypene er preparert. 

Kart: Turkart Drammen nordmark 1: 20 000 (Sturla 2016). Selges i Turistforeningens butikk i Nedre Storgate 10/Gågata i Drammen. 

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør helårsveien Nerdamsveien fra Solbergelva helt opp på åsen.

Parkering på Damhaugen P-plass.

N.B: Bomvei kr. 80. Kun kortbetaling (4- hjulstrekk, eller pigga forhjulstrekk, evt. kjettinger i beredskap, er å anbefale, men veien blir godt brøytet og strødd, spesielt mot og i helgene).

Adkomst med offentlig transport

Buss til Solberg skole, da må man også gå opp åsen.

Annonse