Turen kommer forbi flotte turmål, blant annet kan nevnes:
Første del av turen følger den gamle traseen til Drammensbanen, ned til Kovestadtunellen. Traseen er gjort til gang/sykkelsti. Jernbanetraseen er anlagt på en stort oppbygget steinfylling. Sånn cirka midt ute på denne fyllingen passerer man fylkesgrensen og kommer inn i Buskerud fylke, Lier kommune.
Det anbefales å ta en titt innom tunellen. Her er det spennende belysning. Det er et fint turmål i seg selv.
Like før man kommer til østenden av Kovestadtunellen tar man av på en gårdsvei som går opp på høydedraget. Her kommer man så inn på umerket vei/sti/vei ned Røykenveien (E134). Videre herfra følges Grimsrudveien (Fylkesvei 2864) noen hundre meter fram til der Brøholtstranda ut til Lahellholmen tar av. Der Grimsrudveien krysser bekken kommer man også tilbake inn i Akershus fylke, Asker kommune.
Avstikkeren ut til Lahellholmen er vel verdt å få med seg. Dette er faktisk den eneste øya i Drammensfjorden. På vestsiden av øya, ut mot fjorden, var det i sin tid uttak av Røykengranitt. Ta gjerne turen oppom øyas punkt den ene veien og på sti langs vestsiden av øya på tilbaketuren.
Tilbake til krysset Grimsrudveien/Brøholtstranda følges liten boligvei ca. 100 meter til sving innerst i veien. Fra grassplenen på venstre side av veien går det inn tydelig sti videre. Etter ca. 150 meter kommer man til et stikryss merket med piler Lahell og Kaståsen. Stien til høyre i retning Kaståsen skal følges. Dersom man i stedet går stien mer rett fram ender man etter ca. 150 meter på veien inn til lagerbygningene i Bjønndalen. Da er det bare å snu og gå tilbake.
Fra nevnte stikryss følger man stien opp på Kaståsen-platået. Stien er i forholdsvis dårlig forfatning og kun sporadisk merket med blåmaling. Oppe på platået kommer man til et stikryss til høyre. Her er det godt blåmerket ut til utsiktspunktene på Kaståsen. Fra Kaståsutsikten (østre) følges blåmerket sti videre ned Kinnartangenrenna. Denne renna er en opplevelse i seg selv med bratte stup og klatrefelt på østsiden av renna.
Nede på Grimsrudveien går man ca. 100 meter østover, krysser ved bussholdeplass og går ned Kinnartangveien og videre på Sjøveien som tar av til venstre. Her er det også mulig å ta en fin, liten avstikker bort Steinhoggerveien videre ned til selve Kinnartangen. Etter eventuelt å ha vært nedom Kinnartangen følges Sjøveien helt til enden og videre på en umerket sti langs fjæra fram til Jonsbubukta. Her er det også vært uttak av Røykengranitt i sin tid. Det oppfordres til å ikke gå inn i epledyrkingsområdet når man kommer inn i bukta.
Fra Jonsbubukta følges godt blåmerket kyststi. Blant kommer man forbi den gamle Dynokaia. Tunellen ut til kaia er avsperret. Videre kommer kyststien ned i fagre Fagervika og videre over Helgåsen fram til Hyggen sentrum. Like før sentrum kommer man forbi strandsitterhuset Skipperstua som er restaurert av Røyken historielag.
Fra Hyggen følges bekken. Man kommer blant annet forbi det som er igjen av en ganske så imponerende mur til isdam. Videre oppover kommer man så til Hyggenhagan som følges bort til Hyggenveien. Herfra følges Hallhagan og Allegodtveien opp til bebyggelsen på Øvre Hyggen. I svingen der Allegodtveien ender følger man gammel ferdselsvei opp til Østhagen. På dette partiet kommer man forbi fine klatrefelt som er mye i bruk. Like etter Østhagen tar man av til høyre på merket sti over Høgås. Merk at man skal holde skarpt opp til venstre der stupet på vestsiden av stien ender. Det anbefales å gå bortom rasteplassen på Søndre Høgås. Her er det strålende utsikt mot Drammen.
Over Høgås går det merket sti sør/nord fram til Ovnerudveien, like nord for steinbruddet til Røyken Granitt. Ovnerudveien følges til ROS-hallen og Soikkestad ungdomsskole. Herfra følges gang/sykkelsti tilbake til Spikkestad stasjon.