Langtur fra lysløypa til rampa, Skådane, Steinåsen, Drivenesvannet, Moseidvarden, Stølen og lysløypa (Vennesla)

Publisert av: Skautrollet
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  13,7 km
  2 timer
 • Sesong
  Mar - nov
Innledning

Denne turen er lang og går i hovedsak på gode skogsveier. Den er variert og passerer minst to utsiktspunkt, myrer, tjern med mere.

Stibeskrivelse

Parker ved lysløypa i Smååsan. Ta skauveien nordover langs bekken og gå opp den bratte bakken. Passer over myra og ta til venstre i enden av myra. Etter 300 m kan du ta rett frem i stikryss og etter ytterligere 100 m kommer du til utsiktspunkter ved rampa. Gå tilbake til stikryss og ta nordover. Snart passerer du Skottjønn og så kommer du inn i en veldig gammel og flott mosegrodd granskog. Merket. Deretter kommer du til stikryss. Ta over den lille brua og gå rett frem for å se Skådane husmannsplass. Om ikke tar du til venstre etter brua. Etter 300 m fra brua er det stikryss og du holder bakken opp til venstre. På toppen tar du 200 m inn til høyre forc Steinåsen utsiktspunkt. Fortsett videre innover god sti / skogsvei og etter ca 500 m etter Steinåsen kommer du til grusvei. Gå langs den i 1 km og ta ny grusvei til venstre.

Snart ser du et større vann der det er flere badeplasser. Følg grusveien rett frem og ta til venstre. I enden av grusveien ligger ei hytte på venstre hånd. Følg skitrasé rett frem over myrene. Etterhvert kommer du til et kart som forteller om skiløypene. Hold rett frem og følg videre mot Moseidvarden.

Etter et par kilometer etter kartet er du på varden og utsikten er bra.

Når en er kommet til varden, går det to tydelige stier i retning Stølen. Den ene til høyre har bambusstikker og du må velge den andre til venstre for å havne på rett side av kraftstasjonen.

Gå rett frem på god og tydelig sti i 1 km helt til du kommer til stikryss der du samtidig får øye på Stølen kraftstasjon. Ta stien til venstre som du følger et par kilometer til du kommer til grusvei. Da er du på Øygarden og du tar grusveien til venstre. Snart ser du et rødt gammelt hus på høyre hånd.

Følg grusveien i et par kilometere. Det er minst tre veikryss langs veien, men du går rett frem til du treffer ei bro av jernbanesviller. Ta til venstre langs bekken.

Etter et par hundre meter deler veien seg i to og du går fortsatt rett frem. Når du kommer til myra, følger du stien til høyre. Så går veien over til smal sti i en kilometer. Etter du er ferdig med stigningen, treffer du en en annen sti. Følg stien i dalsøkket nedover og du kommer til Lolanskleiva som har traktor-størrelse. Etter noen hundre meter er du nede i lysløypa og tilbake til bilen.

God tur!

Slik kommer du deg dit

Fant ingen stoppesteder i nærheten.
Annonse

Publisert av

Skautrollet