SignaTUR Trollheimen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  152,9 km
  7 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jul - sep

Minst én gang i livet bør du unne deg en SignaTUR. SignaTUR er en samling av Norges ypperste langturer – nøye utvalgt, kvalitetssikret og varmt anbefalt av DNT. Rutene er skiltet og går langs Turistforeningens T- merkede stier.

I år må du planlegge SignaTUR’en ekstra godt. Ønsker du å besøke en hytte, sjekk hyttesiden på UT.no og bestill overnatting før du drar på tur. Sørg for at du har oppdatert informasjon i forkant av reisen og utforsk gjerne å ta med telt da det gir fleksibilitet og er et godt alternativ dersom hyttene er opptatt. Se DNTs regler for hyttebesøk.

SignaTUR Trollheimen

Denne ukesturen byr på det ene vakre postkortmotivet etter det andre. Du får oppleve Gjevilvassdalen, Innerdalen, Storlidalen, Jøldalen og Folldalen som er av mange fjellvandrere utpekt til noen av Norges vakreste seterdaler. I tillegg byr turen på spektakulære omgivelser og muligheter for å bestige både Snota, Innerdalstårent og Blåhø. Som om ikke dette er nok, så byr turen på overnattinger på turitforeningens kvarter på fjellgårder og eventyrhytter som alle ble bygd på 1800 tallet. Ikke rart at NRKs ”Ut i naturen” har laget en rekke TV-program fra denne frodige fjellheimen. Dette blir garantert en opplevelse for livet.  

Turen: Vi anbefaler å dra inn til Gjevilvasshytta kvelden før og starte og gå neste morgen. Første etappe går gjennom de østlige, slake delene av Trollheimen over til Jøldalshytta. Til Trollheimshytta er det tre merka turalternativer; “Normalruta” med flott utsikt fra Geithetta, en lettere variant går ned etter frodige Svartådalen og for de sprekeste anbefales turen som går både høyt, langt og gjennom dramatiske landskapsformer, over Trollhettas tre topper. Vel framme ved Trollheimshytta bør det legges inn en ekstra overnatting for enten å ta den flotte toppturen til Snota, eller dagstur i den flotte storfuruskogen i Folldalen. 

Turen mot fjellgården Kårvatn, hvor TT har egen selvbetjent hytte, stiger først langsomt opp gjennom storfuruskogen innunder Snotamassivet og tar inn daldragene mellom Salen og Neådalssnota. Nauståbua ligger vel midtvegs på turen og er satt opp som rastehytte og for nødovernatting. Fra munninga av Naustådalen åpner utsikten seg utover Todalen med fjellgården Kårvatn. 

Turen over til Innerdalen er bratt og kort. Utsikten fra Bjøråskaret mot Innerdalsfjella og Innerdalen djupt nede er noe av det vakreste du kan oppleve. I Innerdalen er det tre overnattingsmuligheter; Renndølsetra, betjent privat hytte, er seterkvarteret med tradisjonell seterdrift, mens på Innerdalshytta er det to alternativer. Ei betjent privat hytte og ei selvbetjent DNT-hytte som tilhører KNT.

Mot Bårdsgarden er det også to varianter, i høyfjellet om Langvatnet eller nede mellom de praktfulle fjellene etter Innerdalen. Siste dagen går turen over til Vassendsetra. Siste dagen går turen opp mot Riaren og ned til den frodige Gjevilvassdalen. På denne turen bør man vurdere å legge turen innom en av Kamman eller oppom Blåhø.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Tog eller buss til Oppdal og taxi til Gjevilvasshytta. Ev med bil langs E-6 til Oppdal videre til Fest hvor man tar av inn til Gjevilvassdalen og parkerer du ved Gjevilvasshytta.

Adkomst med kollektivtransport

Det går sommerrute til Gjevilvasshytta. Les mer på: https://www.atb.no/aktuelt/reis-kollektivt-til-vakre-gjevilvassdalen-article15147-28.html
Annonse