Papper rundt i kajakk

Legg til huskeliste
Annonse

Blandt de mange skjærgårdsperlene på Hvaler det er mulig å oppleve fra en kajakk, er Papper nordvest for Vesterøy et flott alternativ.

Du kan starte fra Papperhavn og padle begge retninger. Padleturen rundt Papper går i et område med relativt lite båttrafikk. Både i Grønnet ved Papperhavn og i Seiløsundet ved Bukta er det så grunt at bare padlere kommer frem. Vauerkilen på sørsiden av Papperøy er en lun kile med brakkvann. Ta en pause ved Tuten på nordsiden av Vauerkilen og stup rett ned i vannet fra klippene i 10-15 m høyde.

Turvett

Det å ferdes sporløst handler om å ikke etterlate seg mer enn sitt eget fotavtrykk når man ferdes i naturen.

Det finnes egne regler på Ytre Hvaler nasjonalpark: https://www.ytrehvaler.no/Kom-paa-besoek/Regler-alle-ma-kunne/Regelverket-i-kortform/

Slik ferdes du sporløst:

Unngå å tråkke nye stier der det allerede eksisterer en sti.

Skal du tenne bål, bruk en bålplass som allerede eksisterer.

Gjør det til en regel at du alltid tar med deg hjem igjen alt det du har hatt med deg ut på tur. Naturen bruker to år på å bryte ned appelsinskall, mens plast kan ta opp til 500 år å bryte ned. Derfor gjør du naturen en stor tjeneste om du også plukker med deg søppel du kommer over når du er ute på tur.

Har du bygget opp noe mens du var ute, ta det ned igjen før du forlater stedet.

Vis hensyn til dyre- og fugleliv når du oppholder deg i naturen. La ville dyr være i fred, og husk at søppel du legger igjen kan være skadelig for dem.

Kilde: https://norskfriluftsliv.no/hva-er-sporlos-ferdsel/

Adkomst med egen bil

Start fra Papperhavn, vest på Vesterøy.
Annonse