Norddalsfjord - gamle ferjekai

Publisert av: Flora Turlag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Padletur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  9,7 km
 • Sesong
  Mai - sep

Fra Ferjekaia padles det østover og innover fjorden på nordsida. Turen går på innsida av Storeholmen og innover til Pollen, Herfra padles det videre østover forbi Nesjane og inn til bunnen av fjorden hvor Lakselva renner ut i sjøen. Turen inn her er ca 4,5 km. Fra Nordalsfjordosen går turen ut på sørsida av fjorden. Det er fint å holde seg langs land.Terneholmen og Matvika blir passert før man padler til Tåvika og innover en bukt til utløpet for elva Gruvla. Dette er et fint parti.

Etter utløpet av bukta ligger det noen holmer som man padler langs.. Lenger ut fjorden dukker plasser med navn som Mjølkeneset og Nova opp før man kommer til Stølsøyra. Her ligger grunnmurene ettter en gammel kvern og sag.En stund etter Stølsøyra valgte vi å krysse fjorden via Holeholmen og videre tilbake til ferjekaia. Turen er ca på 10 km og tar ca 2 timer å padle i behagelig turtempo.

Turen kan forlenges lenger utoer i fjorden og fjorden kan krysses slik at man også padler rundt Nordalsøya før man retunerer til Ferjekaia.

Turen er padla 10.09.19

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør til Norddalsfjord Fv 544. Turen starter ved gamle ferjekai. Parkeringsplasser. En lang grunne samt flytebrygge gjør det enkelt å komme i kajakken.
Annonse

Publisert av

Flora Turlag