Fra frodig seterdal til vidde på Dovrefjell

Publisert av: Kristiansund og Nordmøre Turistforening 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  69,3 km
  3 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jul - sep

Dovrefjell er som skapt for gode langhelgturer. Denne turen over tre dager og tre netter i Dovrefjell med start fra Sunndal-sida går i lettgått terreng, fra frodig seterdal til vidde på over 1300 moh.

Gammelsetra – Åmotdalshytta – Grøvudalshytta – Gammelsetra

Terrenget er flott. I starten frodig, men likevel tørt og fint med bjørkeskog og furu ved 250 år gamle Gammelsetra. Her er det fossefall og fire elver som samles i et juv like ved. Start gjerne turen etter jobb på fredag – det går fint å parkere bilen ved bommen ved Jenstad og gå 20 minutter inn til Gammelsetra første kveld. Så starter du turen for alvor neste morgen. Da går du via den idylliske Loennechen-bua, den minste DNT-hytta. Her passer det fint å ta en matpause. Videre over platået inn mot Åmotdalshytta har du et fantastisk utsyn over vidda.

I Åmotsvatnet er det godt med fisk, så ta gjerne med stang og fiskekort for Sunndalsfjella. At den selvbetjente Åmotdalshytta er en av de mest besøkte på Dovrefjell er lett å forstå: Her er du på høyfjellet og har tilgang på 34 sengeplasser, et velfylt matlager – og ikke minst en super nærhet til Snøhetta. Har du tid til en ekstra dag, kan du jo ta turen opp dit. Denne turen går videre til Grøvudalshytta i Grøvudalen, en nokså lang etappe, men terrenget er så lett at du trenger ikke være kjempesprek for å klare denne 8-timersturen.

Siste dag: en vakker retur til Gammelsetra.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følg Rv 70 gjennom Sunndalen. Ved Gjøra tar du av sørover og følger veien til Jenstad. Parker ved bommen, herfra tar det  20 minutter å gå fram til selvbetjente Gammelsetra.

Annonse