Romsdalseggen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  10,8 km
  7 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

Den flotte Romsdalseggen er en tur på 7 timer og går via det luftige Halsaskaret. Turen er mer krevende enn Romsdalseggen-turen om Høgnosa, med noen luftige partier, og en rute som er mer utsatt og vanskelig i mye vær og vind. Men turen er egnet for litt eldre barn med fjellerfaring. Grunnet smale partier i Halsaskaret og Mjølvaskaret og for å minimere toveistrafikk anbefales det å gå Romsdalseggen fra Venjesdalen og til Åndalsnes.

RUTEBESKRIVELSE:I Isfjorden følger du skilt til Liabygda og videre til Venjedalen. Start ved parkeringsplassen på Venjedalssetra. Gjennom sommersesongen går det daglig avgang med buss fra skyss-stasjonen på Åndalsnes. Det anbefales å bruke denne, så slipper du å organisere henting av bil i Venjesdalen i ettertid. Stien er en DNT-sti som er vardet og merket. Følg veien et lite stykke og ta av til høyre. Følg godt merket sti opp lia til høyre for elva. Omtrent midtveis i lia må du krysse elva på et flatt parti, og fortsette opp til venstre for elva. Her er det fine berg å ta en rast på. Like etter skoggrensa legger terrenget seg, og stien går slakt innover Hesteheian. Like før vannskillet kommer du til et skiltet stikryss. Ta av til venstre og følg tråkket langs en tydelig fjellrygg oppover til ryggen mellom Blånebba og Mjølvafjellet, kalt Steinfjellet. Det er en tung oppstigning, men du blir belønnet med en fantastisk utsikt når du kommer opp på toppen av ryggen. Den anbefales å ta turen via toppen av Blånebba om du har tid og krefter. Dette tar rundt en time ekstra tur/retur, og turen følger toppryggen hele veien opp og tilbake. Hvis ikke tar av til høyre og følger ryggen som går over til en egg mot Mjølvafjellet. Stien mot Åndalsnes følger denne toppeggen videre hele veien. I starten må du holde til venstre på eggen, helt på kanten mot Romsdalen. Etter et lite stykke går eggen litt bratt ned og over Halsaskaret, før oppstigningen til Mjølvafjellet. Her er det et kort bratt parti som er sikret med kjetting. Like før toppen av Mjølvafjellet passerer du Romsdals mest høytliggende bjørk, som klorer seg fast helt på kanten. Etter bjørka legger terrenget seg, og stien følger et stykke til venstre for ryggen ut til Aakesvarden som står helt på kanten mot Romsdalen. Herfra er det en markert egg som leder ned mot Mjølvaskaret, med en luftig passasje over til Høgaksla. Fra Høgaksla går stien ned en rygg til høyre og så videre ned eggen til Nesaksla, der det er en steinhytte og toppstasjon for Romsdalsgondolen. Fra Nesaksla er det tydelig og godt merket sti ned. I de bratteste partiene øverst slynger nå Romsdalstrappa seg ned, vi anbefaler en tur ut på Rampestreken som gir en luftig opplevelse med veldig flott utsikt. Etter Romsdalstrappa går stien ned skogen til Åndalsnes. Alternativt kan nedturen fra Nesaksla gjennomføres med Romsdalsgondolen.

NB! I Venjesdalen er det båndtvang i perioden 1. april til 1. oktober for å verne hekkende fugler, beitedyr og andre dyr som er ekstra sårbare i denne perioden. Langs Romsdalseggen kan du se Norsk Villsau og storfe. Det er viktig at du respekterer båndtvangen slik at disse dyrene ikke blir forstyrret.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Vei fra Isfjorden/Åndalsenes. Buss fra Åndalsnes Skysstasjon og lokale overnattingssteder til Venjesdalen i sesong. Billett kan forhåndsbestilles på https://www.nor-way.no/ruter/romsdalseggenbussen

Annonse