Gapahuken og Storhaugen- Selfors nærområde- Mo i Rana

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 4,0 km
  • 2 t
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 384 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året
Turen mot Storhaugen er en av de mest populære og mest brukte turstiene på Selfors. Turen går gjennom svært mange interessange steder som kan være mål i seg selv, det kan være Varmorsletta, Gapahuken eller bare Skibua til Selfors UL. På veien opp til Storhaugen er Gapahuken et fint turmål i seg selv på turen. Fra Gapahuken er det et flott utsikt over Selfors og resten av Mo.

Beskrivelse av rute: Ruten passer for alle, men vil nok kunne være tung for de minste, da det er noe stigning stort sett hele veien. Hele ruten går på fin skogsvei og er lett å finne frem på. Turen kan gås både sommer og vinter. På Storhaugen og ved Gapahuken ved utsiktspunktet er det også populære postkasser hvor man kan registrere seg at man har vært. Underveis oppover er det flere flotte plasser man kan sette seg ned og kose seg.

Denne ruten passer alle årstider. Både sykling, gå og jogging i sommerhalvåret, og skigåing og aking om vinteren. Denne turen er det mange som benytter også i mørketiden med hodelykt oppover lia. På høsten hvert år så arrangerer Selfors UL også familiedag med innlagt bakkeløp med klasser for trimmere, aktive og syklistr i tillegg til familieklasse med forskjellige aktiviteter.

GPS koordinater: N66 20.403 E14 13.026

Adkomst med egen bil

Turmålet ligger omlag 4km fra parkeringsplassen ved Skibua som er et av utgangspunktene som kan benyttes. Et annet sted å starte fra kan være fra Brennsletta. Den beste parkeringen er nok likevel ved Skibua, øverst i Skogveien.
Annonse