Fra Nedalsgårdene til Nedalsfjellet

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 3,8 km
  • 1 t
  • Turen går tur/retur samme vei
  • 330 høydemeter totalt
  • Sesong: Jun - okt
Stien til Nedalsfjellet (881 m.o.h.) følger den gamle drifteveien opp lia. Det er bratt, men veldig fint å gå. Stien omkranses av grantrær og noe bjørk, og etter hvert som man kommer høyere opp er det store, grove grantrær. Her stopper drifteveien og det er sti videre fram til toppen av fjellet. Det er to bratte kneiker før man kommer opp over skogbeltet.
Fra Nedalsfjellet er det vid utsikt til Norefjell i nord, Gaustadtoppen i vest og Andersnatten i øst. Mot nordvest kan man se den lyse grå Madonnastatuen på Bjønneskortanatten, 6 km unna i luftlinje.

Gårdene i Nedalen var bebodd fra 1500-tallet og fram til 1994. På det meste bodde det over 90 mennesker i bygda, og de hadde egen skole i Framgarden. Alle husene er bevart og langs kulturstien som går gjennom grenda kan man se og oppleve Halsteinrud, Hagan, Nedalen og Plassen. Før kjøreveien ved Nedalstjernet ble etablert var denne stien mellom gårdene den eneste farbare veien her. På en varm sommerdag kan det også anbefales å ta en dukkert i Nedalstjernet. Det er fin badestrand i østenden av vannet.

Adkomst med egen bil

Kjør Rv 287 til Nedre Eggedal og følg skilt til Nedalen. Bomvei, 70 kr. Ved Nedalstjernet kan dere parkere i krysset der det står skilt til Åset. Gå et lite stykke langs veien, og ta første vei opp til høyre. Følg veien opp til en parkeringsplass før Nedalsgården. Her starter blåmerket sti.
Annonse