Topptur til Grosetkollen (Topp er Toppers)

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  6,6 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Toppen inngår i Asker Turlags "Topp er Toppers".

Du kan registrere deg hver gang ved å skrive navnet ditt i turboka eller bruke Sjekk.ut appen. Turbøkene er lagt ut mellom 1. mai og 1.november.

Rundt Semsvannet er det to naturreservater. Skaugumsåsen med de sydvendte åssidene er ett av dem. I disse åssidene finner vi de kjente biotopene for edelløvskog. Formålet med reservatet er å bevare en av landets fineste forekomster av alme- og lindeskoger og tilhørende dyre- og planteliv. Fra toppen av åsen er det en flott utsikt. På Grosetkollen ble det i 1936 bygget en stor tømmerhytte som frem til 2. verdenskrig fungerte som serveringssted under navnet Grosetkollens Sportskafé. I dag er det bare grunnmuren tilbake etter at hytta brant ned i 1955. Den gang som nå var kollen et flott sted å raste på. 

Turveien:

Start turen enten fra Billingstad skole via vakre Åstaddammen, eller fra Hvalstad skole og følg blåmerket sti opp den bratte Solstadkleiva. Videre på blåmerket og skiltet sti til Grosetkollen (259 moh.). Fortsett sørvestover på blåmerket sti til sør på Skaugumsåsen. Ta gjerne turen til toppen (350 moh.), hvor du vil oppleve en fantastisk utsikt. 

Turen tilbake kan gå på merket sti til Djupedalsåsen (bygdeborg) ned til Semsvannet, ned det bratte raset sør for åsen til Holtet, eller ta samme sti tilbake som du kom.  

Alternative startsteder: Franskleiv (Vestmarksetra).  

Turkart på papir: Vestmarka 1:20 000 (Asker Skiklubb) eller Oslo Vestmark 1:50 000. Koordinater: Grosetkollen Ø 0581198 N 6637971 Skaugumåsen Ø 0580610 N 6637145

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkering på Hvalstad skole eller Billingstad skole

Adkomst med offentlig transport

Ja
Annonse