Halti (Raisdouttarhaldi) - 10 på Topp Nordreisa

Legg til huskeliste
Annonse
  • Krevende fottur
  • 4,9 km
  • 5 t
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 598 høydemeter totalt
  • Sesong: Jun - sep
Denne turen kan med fordel gjennomføres sent på sommeren pga sen snøsmelting. Adkomst via Kåfjorddalen, opp til Guolasjávri og videre på østsiden av vannet etter grusvei til vegenden ved P-plass og hytte (NB! Bruk av bil etter vegen må vurderes pga lav standard og er på eget ansvar!). Derfra gjennom port i reingjerdet og oppover i sørlig retning, man passerer høydene 852 og 898 på sørsiden og legger en kurs sørover mot høyde 1176 som passeres på østsiden. Derfra holder man øst, sørøst og følger ryggen oppover mot toppen via høyde 1326 og når stortoppen på 1361 m.o.h. Krevende terreng med mye stor stein og ur, vanskelig i regnvær. Området kan være svært værhardt. Dette er høyeste fjelltopp i Nordreisa og gir et fantastisk utsyn i klarvær! Finlands høyeste fjelltopp, Halti 1331 m.o.h. ca 2 km sør for denne.

Det er ”Ti på Topp” skilt og tang på toppen av Ráisduottarháldi. For registrering på deltakerkort: Skriv ned tallkode og bruk merketang som er festet i skiltplaten. Skriv deg gjerne inn på toppen dersom det er en bok der.

Gjør gjerne en stopp ved brua over juvet i Kåfjorddalen, på turen opp anleggsveien. En luftig attraksjon.

Vær oppmerksom på at beskrivelse og løypekart er omtrentlig og at det kan forekomme feil. Ha med egnet turkart for området og kompass på turen. Den enkelte må være forberedt på å følge med på kartet og gjøre egne vegvalg!

Adkomst med egen bil

Parkering ved Goullasjavri. Adkomst via anleggsvei fra Kåfjorddalen. Vegstandard på høyfjellet kan være dårlig. Kjøring på eget ansvar.
Annonse