Fjæratur fra Kalvik til Tjeldhamn

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,3 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

En fin vårtur dette. Kjør av fra E6 like før Botn når du kommer sørfra og skal til fergeleiet Bognes. Kjør 5 km til Kalvik og helt ned til sjøen og fiskeopdrettet der ved Storvika. Finn en høvelig parkering uten å være i veien på anlegget og start turen rett østover forbi oppdrettsanelgget. Følg fjæra til den dreier nordover og fortsett på skrått oppover. Sommerstid finner du en sti her. Den går i nordkanten av en liten myr før den går nedover til den flotte vika i Tjeldhamn. Tjeldhamn har gammel bosetning som du kan finne restene av. Du går over Stongneset der du finner en kassn til Stiens Venner med gjestebok. Her står også klippetanga for "TI på topp i Hamarøy 2019". Turen er meget lett sommerstid. Du har flott utsikt til nasjonalfjellet Stetinden og de andre fine fjella i Tysfjord. Stien er delvis merket og er grei å finne.

I Tjeldhamn ble det i fordums tider tørket fisk på de flotte svabergene. Du finner også restene etter ei kai på vestsiden av bukta. En fin tur videre er turen etter høgda til Klubben.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Se teksten over.
Annonse