Tenneshaugen - 5 turer med Turbo

Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • 1,6 km
  • 1 t
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 178 høydemeter totalt
  • Sesong: Jun - sep

Tenneshaugen er 296 moh. og lengden på denne turen er 4 kilometer tur/retur.

Veibeskrivelse: Kjører fra Storsteinnes mot Tennes (Balsfjord kirke). Når du kommer til et kryss som det står Sandøyra på, svinger du av der. Etter litt kjører du over ei ferist, da tar du av første til høyre etter den, merket med 10 på topp-skilt nede ved veien.

Parkeringsplass ved grendehuset.

Starten er merket med turboskilt, og stien opp til Tenneshaugen er merket med rødt. Det er sti med jevn stigning helt opp, oppe er det turbosklt op toppen.

Følg merket sti via lysløypa. Litt før høyeste punkt på lysløypa går det merket sti inn i skogen til høyre, vær oppmerksom så du ikke går forbi. Følg så merkinga til toppen. Man ser masta på Tenneshaugen ganske tidlig. Her er turboskiltet!

En mulighet er å gå videre derifra til Jagarberghaugen, den er også merket med rødt, og er en turbotur. Se egen turbeskrivelse.

Flott utsikt over deler av Balsfjorden

Husk at fuglene hekker på første del av sommeren. Vis hensyn!

Ser du søppel på din vei? Plukk det opp og ta det med til nærmeste søppeldunk.

PREMIEUTDELING: Husk å registrere turgåeren på premieutdelinga i sitt Barnas Turlag innen 15. oktober. Regler, datoer og lenker for premieutdeling blir publisert på samme side som du finner liste over alle årets turboturer i Troms: dnt.no/troms/5turermedTurbo

Annonse