Langtur i Femundsmarka - fra Elgå til Røros

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  99,6 km
  5 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

Hytter fulle av historie bak tjærebrente tømmervegger, krokete furukjemper, tørr lav og små innsjøer der ørreten vaker. Alt dette finner du i Femundsmarka. Et paradis for deg som søker ro og fred for kropp og sjel.

Ruta: Elga - Svukuriset - Røvollen - Ljøsnåvollen - Langen Gjestegård - Marenvollen - Røros

Terrenget varierer fra skog til høyfjell og åpne vidder. Her kan du gå mil etter mil uten å møte et menneske og bare være i stillheten. På veien overnatter du på selvbetjente hytter, på den betjente hytta Svukuriset og private fjellstuer. Mange av overnattingsstedene har lange tradisjoner. Blant annet på Ljøsnåvollen er det full seterdrift, og mye av maten er lokalprodusert.

Husk å bestille Fiskekort her: inatur  

Dag 1

Start ved Elgå og inn til den betjente hytta Svukuriset, ca 8 km. Har man tid og lyst er det en flott tur å ta turen opp til Stor Svuku på 1421 moh. Det er og muligheter for å ta Fæmund II om man vil ha en enda mer behagelig start.  

Dag 2

Her man kan velge å gå innom den private hytta Haugen gård eller ruten som går høyere i terrenget før den går ned i skogen mot Røvollen, ca 17 km og 4 - 5 timer.   

Dag 3

Dette er etappens lengste dag. Stien mot Ljøsnavolllen går i flott i terrenget og man passerer mange flotte fiskevann underveis, ca 22 km.  

Dag 4

Stien følger skogen og man går langs med Langtjønna før man går over Femundsåsen og ned til Langen gjestegård  

Dag 5

Fra Marenvollen går stien fint å terrenget og i furuskog før den ender opp i de gamle Smelteverkene i Røros. Har man ekstra tid anbefales det å ta en tur i Røros som er en del av Unescos verdensarvliste!      

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkering ved Elgå. 

Adkomst med offentlig transport

Ja
Annonse