Ta turen fra Engersetra til Glomsrudkollen

Legg til huskeliste
Annonse

Dette er en fin og barnevennlig tur til Glomsrudkollen. Den starter ved parkeringsplassen på Engersetra og følger Jøssjøveien forbi Store Vindsjø til der hvor det står skilt til Glomsrudkollen. Ta til venstre her og følg blåmerket sti videre.

Dere vil etter hvert komme til gamle gruver og skjerp fra den tiden de drev uttak av mineraler her. Det er også store slagghauger etter denne produksjonen. Gruvene er sikret med gjerder slik at ingen skal falle nedi. For ungene er det spennende å se og oppleve disse store "hullene" i bakken, og noen lurer på om det er her trollet bor.

Terrenget stiger jevnt og trutt opp til Maurtjern, hvor det flater litt ut. Fra Maurtjern og opp til toppen er det bratt stigning.
Fra utsiktstårnet på Glomsrudkollen er det stor og vid utsikt, og man kan se store områder av Buskerud og Telemark. NB: Utsiktstårnet er stengt for tiden

På tårnfoten henger det ei postkasse med turbok i. Skriv inn navnet ditt, så er du med i trekning av premie hos Østre Åmot Vel.

Adkomst med egen bil

Kjør Eikerveien nordover fra Åmot sentrum. Etter ca 1 km kommer du til skiltet "Engersetra". Ta av her, og følg Damtjernveien 5 km til Engersetra. NB! Dette er bomvei. Automaten tar kun kort. Det koster 40 kr.
Annonse