Rullestolvennlig tur fra Losby til Mønevann og Fiskelaushytta

Publisert av: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,4 km
  2 timer
 • Sesong
  Apr - okt

Mønevann er Lørenskog kommunes badeplass og friluftsområde i marka, med toaletter (inkludert HC-toalett), båtplass og flytebrygge. Her er det flere sittegrupper og det er strømuttak for el-rullestoler på baksiden av toalettanlegget. Mønevann er et fint turmål i seg selv og man kan tilbringe en dag her før man går samme vei tilbake til Losby.

Hvis man ønsker å besøke den ubetjente DNT-hytta Fiskelaushytta, kan man fortsette videre fra Mønevann. Rett etter Mønevann er det en låst bom som må passeres, og her er det en litt trang passasje som nok er for de tøffeste. Videre er det grusvei med slak stigning helt opp til hytta og vannet Fiskelausa. Tilbake samme vei.

Før eller etter turen anbefales et besøk på Losby besøksgård- og kafè, der man kan se på dyrene på gården og spise noe godt i kafèen. Utenfor kafèen er det mange sittegrupper, tilgjengelig for rullestol. Dt tradisjonsrike hotellet Losby Gods ligger like ved gården.

Terreng og fremkommelighet:
Veien fra Losby til Mønevann er gruslagt og stort sett flat. Dersom man ønsker å gå videre til Fiskelaushytta, er det en bom rett etter Mønevann hvor det er noe trangt å passere. Det er mulig (se bildet), men noen kan synes at det er litt skummelt.

P-plass: HC-parkering utenfor Losby besøksgård- og kafè, på plassen ved turlagshuset til Lørenskog Turlag.

Toalett: Fint HC-toalett ved Mønevann.

Rasteplasser: Flere sittegrupper ved Mønevann, med adkomst for rullestol. Utenfor kafèen på Losby er det mange sittegrupper.

Du kan finne mer detaljer om tilrettelegging for rullestol (avstander/mål, stigning, dekke osv.) på denne turen i Statens kartverk sin database, som det er lenket til på denne siden.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Lørenskog følger du skilt til Losby. Losbyveien går fra Triaden Storsenter i Lørenskog sentrum og helt inn til Losby. Veibeskrivelse fra Oslo til Losby: Følg E6 nordover ut av Oslo mot Trondheim og Gardermoen. Ta Riksvei 159 mot Lørenskog og Lillestrøm. Hold deg i høyre fil mot Losby, Finstad, Skårer og Kjenn. Ved avkjøring fra Riksvei 159 kommer man til en rundkjøring. Kjør rett frem i rundkjøringen og følg deretter skilting mot Losby.

Adkomst med offentlig transport

Bussrute 110 Oslo-Lillestrøm, til Sørlihavna. Derfra kan man fint kjøre med rullestol på flat grusvei til Losby, ca. 3 km.
Annonse