Rullestolvennlig tur til Buvatnet

Publisert av: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  0,8 km
  1 time
 • Sesong
  Mai - okt

Buvatnet er en perle i Romeriksåsene, som er lett tilgjengelig for både rullestoler og små føtter.

Turen starter ved p-plassen på Kokstadvangen. Der er det ingen anviste p-plasser, men god plass for parkering. Bom ved starten av turveien kan passeres på siden, og turen inn til Buvatnet går gjennom fin furuskog og blandingsskog med blåbærlyng og bringebærkjerr langs veien. Er du heldig, kan du stoppe og plukke med deg noen søte skogsbær underveis. Turveien er gruslagt helt inn til Buvatnet, og det er nesten flatt hele veien.

Inne ved Buvatnet er det en bro og en port som kan passeres med rullestol. Det er anlagt bålplass og sittegrupper ved vannet. Noen av sittegruppene er tilgjengelige for rullestol. Buvatnet er et populært fiskevann, men det er trolig vanskelig å komme ned til vannet med rullestol for å fiske. Dersom det er aktuelt, husk å kjøpe fiskekort på f.eks. inatur.no. Det går sauer på beite i området om sommeren.

Ved Buvatnet kan man kose seg en hel dag i vakre omgivelser. Et minus er imidlertid at det ikke finnes toalettanlegg der. Dersom man er avhengig av HC-toalett, kan turen gås på relativt kort tid.

Dersom noen i turfølget ønsker å gå innom den ubetjente DNT-hytta Spikertjernhytta, er den rett i nærheten (ca. 1,5 km). Men her er det kupert sti og ikke tilgjengelig for rullestol. Følg blåmerket sti som går sørvestover fra sørenden av Buvatnet, se skilt. Fra Spikertjernhytta kan man gå på sti tilbake til Kokstadvangen (ca. 2 km), sånn at man får en rundtur.

Terreng og fremkommelighet:
Turveien fra Kokstadvangen til Buvatnet er gruslagt og stort sett flat hele veien.

P-plass: God plass for parkering på Kokstadvangen, men ingen anviste p-plasser, heller ikke HC-parkering.

Toalett: Ingen toalettanlegg.

Rasteplasser: Flere sittegrupper ved Buvatnet, med adkomst for rullestol.

Du kan finne mer detaljer om tilrettelegging for rullestol (avstander/mål, stigning, dekke osv.) på denne turen i Statens kartverk sin database, som det er lenket til på denne siden.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følg E6 til Skedsmokorset og ta av på rv 120 (nordover) til Ask.Her kjører du videre til Lysdammen og videre på grusvei inn til Kokstadvangen. Bomvei Kr 40,- Veien opp til Kokstadvangen stenges i vårløsninga.

Adkomst med offentlig transport

Ingen kollektivtransport som er egnet for rullestol.
Annonse