Spikertjernhytta

Annonse

Om hytta

Bestilling av Markahyttene for 2020 åpner i slutten av oktober. Det er derfor ikke mulig å bestille lenger frem i tid enn til 31.12.2019.

Spikertjernhytta - intim tømmerkoie ved vann sør i Romeriksåsene med 4 sengeplasser. Kort adkomst. Fisk i Spiketjern. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i Spikertjern. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Under snøsmeltinga på våren, er kjøreveiene i Romeriksåsene stengt for biltrafikk. Låst med DNTs standardnøkkel. Les mer om Spikertjernhytta på UT.no ved å trykke på denne teksten.

Ubetjent hytte

Spikertjernhytta er ubetjent turisthytte. Minst en i følget må være medlem i DNT. Hver enkelt må selv sørge for DNT-nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

DNT Oslo og Omegn disponerer halvparten av bygningen. Den andre halvparten benyttes til servering i helgene vinterstid i regi av et idrettslag fra Gjerdrum. DNT Oslo og Omegn leier hytta av Gjerdrum Almenning.

Booking

Kun medlemmer av Turistforeningen kan booke hytta og få tilgang til DNT-nøkkelen. Hytta disponeres fra kl 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose.

Vannkilde

Vann kan hentes i Spikertjernet rett nedenfor hytta.

Veiene inn på Romeriksåsen fra øst blir stengt i en periode hver vår pga. vårløsning. Tidspunktene for stengning vil variere fra år til år med hensyn på snømengde, nedsmeltning, vær og vind. Hytta kan likevel benyttes som vanlig.

Hytte til hytte

Fra Spikertjernhytta kan du gå videre nordover Romeriksåsen til Bekkestua, Råbjørnhytta og Snellingen. Alle hyttene tilhører DNT Oslo og Omegn og er låst med DNT-standardnøkkel.

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034"
Turkartserien: Oslo Nordmark Sommer (2013), Oslo Nordmark Vinter (2013) og Romeriksåsene (2010) i 1:50 000 og Oslomarka (2008) i 1:100 000 fra Nordeca og Oslomarka sommer (2011) og vinter (2011) i 1:50 000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter

  • Peis
  • Fiske
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Spikertjernhytta ligger lett tilgjengelig.

Enkleste adkomst til Spikertjernhytta er ca. 15 min på stengt bomvei og blåstifra fra Kokstadvangen, den øverste parkeringsplassen ved Gjermå like sørøst for hytta. Fra Oslo kjører du E6 mot Romerike, tar av på Skjedsmokorset og følger riksvei 120 til Ask. Her kjører du videre til Lysdammen og videre på grusvei inn til Kokstadvangen. Bomvei Kr 40,- Veien opp til Kokstadvangen stenges i vårløsninga.

Buss: Fra Åmotshagan (busstopp) i Gjerdum er det ca. 1 t inn til hytta på vei og blåsti forbi Lysdammen (P).
Fra Strøm Bru (busstopp) i Nittedal er det ca. 2 t opp til hytta, vesentlig langs blåsti.

Sykkel: Med sykkel kommer man ca. 400 m fra hytta. Herfra må man trille eller bære langs stien.

Adkomst vinter

Om vinteren er enkleste adkomst til hytta merket skiløype fra Kokstadvangen (1,3 km) og fra Strøm i Nittedal (5 km).

Buss: Strøm bru i Nittedal (4 km)

Papirkart

Kartblad: 045 Oslo Nordmark

Annonse