Familietur til Eggatjønna

Legg til huskeliste
Annonse

Start turen fra Høgkjølen Fjellcamp. Stien er godt merket sørover med skilt fra lavvoen på campingen. Stien følger skibakken og krysser bekken Svorka over et par bruer. Følg stien i nedre del av et myrparti. Det er lagt ut klopp til å gå på i de bløteste myrpartiene. Stien svinger opp til høyre i et lite skogsholt og får ei lita kneik på ca 100m til toppen. Følg kloppa over myrpartiet og kryss en bekk. Etter et lite myrparti til svinger stien inn til venstre på en liten egg. Nå kan man se Eggatjønna rett foran seg. Midt på flata mot Eggatjønna går det av en sti skiltet mot Svartbekkdalsbruna. Følg skiltingen rett fram mot Eggatjønna. Følg stien over kulen og ned til vannet. Der er det en fin grillplass. Det er tillatt å fiske i Eggatjønna mot fiskekort fra Orkdalsveidern. Fiskekort kan kjøpes på Høgkjølen Fjellcamp. Turen passer veldig godt for barnefamilier og folk som bare vil ta seg en liten tur og nyte roen ved Eggatjønna. Man går tur/retur på under en time.

Adkomst med egen bil

Følg E39 ca. 65 km vestover fra Trondheim. Parker på Høgkjølen Fjellcamp på toppen av fjellovergangen etter Orkanger. Fra Kristiansund er det ca. 135 km til Høgkjølen Fjellcamp på E39.

Adkomst med kollektivtransport

Man kan ta bussrute 470 (Trondheim)-Orkanger-Kyrksæterøra-(Aure) kjørt av AtB til holdeplassen Høgkjølen. Holdeplassen ligger i innkjøringen til Høgkjølen Fjellcamp. Bussen stopper kun på signal.

Annonse