Beiarstua

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Pga korona må man forhåndsbooke før besøk på hyttene våre.

På en furumo på Tverrånes i Beiarn finner du Beiarstua. Hytta ligger fint til like ved Tverråga og Beiarelva og er et godt utgangspunkt for dagsturer i området eller lengre turer inn på fjellet. Med bilvei helt fram er hytta velegnet for helgeturer, særlig for barnefamilier.

Om hytta Det er to hytter med til sammen 20 sengeplasser + barneseng. Det er badstu og bålplass på tunet. Radio i hovedhytta, samt rimelig ok nettdekning. Hytta ble delvis bygd for midler gitt i jubileumsgave til foreningen fra radiogründeren Vebjørn Tandberg. Veiadressen til hytta er Tverrånes 7, 8114 Tollå.

Om nærområdet Like ved hytta er det en fin kulp og foss i elva. Gapahuken like ved gjør dette til en flott lekeplass for familier. Om dere vil rusle i skogen nedover dalen kan man oppleve å få se elg. I bærsesongen er disse områdene utmerkede steder å plukke tyttebær eller blåbær. Her er det spor etter tjæremiler og samiske boplasser, og i furuskogen kan dere oppleve det imponerende synet det er å få se en tiur ta løs fra lyng eller grein. Beiarn er også rik på kalksteinsgrotter. Husk hodelykt og evnt annet sikkerhetsutstyr.

'SjekkUt'-appen kan brukes på flere turmål i nærheten av hytta. En fin motivator for barn og voksne til å finne ut mer om nærområdet rundt hytta.  Statskogs to køyer anbefales som rasteplasser og mål for en enkel halvdagstur. 

For de som ønsker en litt lengre dagstur, er Tellingen (1246 moh.) et bra turmål. Den ligger midt mellom Tverrådalen og Tollådalen, og byr på nydelig utsikt på fine dager.

Om veien videre Fra Beiarstua er det merket sommerrute østover til Bjellåvasstua (23 km), sørøstover til Bukkhaugbua (12 km), Saltfjellstua (26 km) og Midtistua (27 km). Vestover er det fra Rengård merket rute til Gråtådalstua (17 km).  

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Badstu
 • Dusj
 • Bade

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil hele året
 • Sykkel

Adkomst sommer

-Med buss Fra Bodø med buss (linje 300) til Storjord i Beiarn. Bussbytte. Gå av ved Rengård. Ta til venstre over brua og til venstre igjen, og følg veien ca en kilometer nedover dalen til Tverrånes, der hytta ligger. Fra Rengård er alle veiskiller merket. Fra Beiarstua går du på bussen på Rengård. Merk at noen ruter må bestilles (Se telefonnr i lenka under. ). Bussbytte på Storjord for å fortsette i retning Bodø. 

Ruteopplysning finnes på: 

- Nordland Fylkeskommunes ruteinformasjon (web). - App: ReisNordland

- Med bil Følg Fv 813 til Storjord i Beiarn. Deretter følg vestsida av Beiarelva innover Beiardalen, kjør forbi Tollå, og kom til Rengård. Ta til venstre over brua og til venstre igjen, og følger veien ca en kilometer nedover dalen til Tverrånes, der hytta ligger. Fra Rengård er alle veiskiller merket.

Adkomst vinter

- Med buss
Samme som om sommeren.

- Med bil
Samme som om sommeren, men dersom det er snø må du regne med å gå et par hundre meter.

Adkomst med offentlig transport

Ja

SjekkUT | Beiarstua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

14

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Beiarstua ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT