Gullhorgabu

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

10.12.21: Nye smitteverntiltak gjør at vi må redusere overnattingskapasiteten på turlagshyttene våre. Det betyr at alle må forhåndsbestille seng. Drop-in og dagsbesøk er heller ikke tillat. Les mer her.

Eventyrhytta Gullhorgabu ligger nydelig til i hjertet av Bergsdalen. Flott, stor og spennende hytte. Her kan man enten bli noen dager eller gå videre til hyttene Vending eller Høgabu. 

Halvparten av det totale antallet senger på hytten kan forhåndbestilles, mens andre halvparten er holdt av til gjester uten reservasjon. Slik sikrer vi at det alltid er plass på hytten.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

Stien fra Småbrekke i Bergsdalen går på den kulturhistoriske "Militærvegen", som ble bygget som transportvei mellom Voss og Samnanger i slutten av 1920-årene. Det er en fin tur både for store og små. Her kan man stedvis gå ved siden av hverandre, gjennom et variert, småkupert og samtidig lettgått terreng. Fine fiskevatn ligger som perler på en snor. 

Du passerer også Moastølen fra ca. 1890. Her går det ville Moagjelet innover mot sør.

Fra Storlitjørni stiger terrenget mot turens høyeste punkt, Høgdi. Her er en rasteplass med en runestein, til minne om slaget ved Gulltjørna for ca. 1000 år siden: Vossakongen og samningakongen møttes her til kamp. Samningene ble jaget på flukt. Men før kongen og hans menn forsvant, skal han ha kastet et gullbord i Nedsta Gulltjørna, som har fått sitt navn etter sagnet. Det er i sørenden av dette vatnet hytta ligger. Den har fått sin utforming med litt av eventyret i seg, og skal inspirere til lek og opplevelse i området rundt.

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen. 

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter».

Gullhorgabu er et knutepunkt for flere turruter. Bergen og Hordaland Turlag hadde fra før fem hytter i området. Gullhorgabu er den sjette og knytter hele området sammen i et T-merket rutenett med store variasjonsmuligheter. Hytten er tilrettelagt for hund med 3 hundebur i sikringshytten.

Mer info om militærvegen kan man finne i brosjyren "Opplev militærvegen i Bergsdalsfjella" utgitt november 2016.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Booking
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Steikeovn
  • Bade
  • Teltplass
  • Vedovn

Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra nord: Enkleste turen til Gullhorgabu går fra Småbrekke i Bergsdalen etter T-merket sti. Det er parkeringsmuligheter ved fylkesveien. BHT leier 8 parkeringsplasser på grusplass innenfor grind ved stistart til Gullhorgabu.

Det ligger en bratt snøfonn langs T-merkingen på østsiden av Storlitjørn som kan være vanskelig å passere. Det er derfor vardet en alternativ rute til Gullhorgabu på vestsiden av Storlitjørn. Vi anbefaler dere som ikke føler dere komfortabel med å gå over snøfonn å følge den alternative ruten istedet (se kart med inntegnet rute i bildeserie).

Fra sør går enkleste turen fra Kvitingen i Samnanger, inn fra rv. 7. Her det er parkering mot betaling (legges i konvolutt på stedet).

Sjekk våre nettsider om transport og rutetider.

Adkomst vinter

Fra Småbrekke: Samme traseen som sommer, men de fleste velger å gå rett fram mot hytta fra Høgda, da snøen fyller skårene i terrenget. Vanligvis kvistet fra vinterferien.

Annonse

SjekkUT | Gullhorgabu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
152

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Gullhorgabu ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT