Legg til huskeliste
    236
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Gullhorgabu - eventyrhytta i hjertet av Bergsdalen. Hytta der ingen vinkler er like og de store vinduene får naturen inn i stua! På Gullhorgabu er det høyt under taket og godt å være! Velg gjerne den historiske militærveien fra Småbrekke på din vei til Gullhorgabu. Godt merket og flere høydepunkt underveis!

    Fakta om Gullhorgabu

    • Hytta ligger 851 moh. i goldt fjellandskap.
    • Antall soveplasser totalt: 41.
    • Antall senger tilgjengelig for bestilling: 29
    • Antall senger for drop - in: 12
    • T-merket sti fra Småbrekke, Kvitingen, Høgabu og Vending.
    • Letteste startpunkt: Småbrekke i Bergsdalen, 8 km. på T-merket sti og militærvei.
    • Fottursesong: Juni -okt. Skisesong: Kvistet fra Småbrekke fra ca. uke 9.
    • Forhåndsbestilling er anbefalt på Gullhorgabu.
    • Hyttevert i deler av sommersesongen og helger om høsten.

    Hytta

    Gullhorgabu er ulåst og tilgjengelig hele året. Anlegget består av hovedhytte og sikringshytte. Det er sengeplasser og utstyr for overnatting på begge hyttene. Gullhorgabu har proviantlager med godt utvalg og ellers det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, gass, ved og stearinlys. Det er dyner, puter og pledd. Det er påbudt med lakenpose, eget sengesett eller sovepose.

    Hovedhytte: Stort oppholdsrom og romslige soverom. 35 senger er fordelt på 8 soverom med enkeltsenger og familiekøyer. Barnestoler. Proviantlager og godt tørkerom.

    Sikringshytte: 6 sengeplasser og hundebur. Ligger nært til hovedhytte og vedbod/utedo.

    Eget bygg mellom hovedhytte og sikringshytte med utedo og vedbod.

    Plantegning av Gullhorgabu finner du under bilder.

    • Ikke innlagt strøm og vann. Gasskomfyr og stekeovn til mat, vedovn til oppvarming, utedo.
    • Solcelleanlegg for enkel belysning. Mulighet for mobillading.
    • Ikke mobildekning ved hytta.
    • Påbudt å ta med egen lakenpose/sovepose/sengesett.
    • Hytta skal ryddes, vaskes og se fin ut når du forlater den.

    Betaling

    Alle som besøker en DNT-hytte skal betale for opphold og proviantkjøp. Det gjelder også dagsbesøk. DNT-medlemmer overnatter rimeligere enn ikke medlemmer. Hytter med rombestilling eller utleie kan vike fra standardpriser. Priser overnatting og proviant 2025

    Forhåndsbestilling - betaling for hytteopphold
    Bestill overnatting på forhånd via hyttebestilling.dnt.no. I besøksprotokollen på hytta, noter i betalingsrubrikken - forhåndsbestilling, evt. ordrenummer.

    Du vil da også se ledig sengekapasitet, få tilgang til informasjon om hytta, ruter og turforslag i UT-kartet. Forhåndsbestilling anbefales spesielt i høysesong, på hytter med få sengeplasser og for store grupper. Hytter som leies ut/ kun har rombestilling må det forhåndsbestilles for å få tilgang. Det blir sendt ut elektronisk kvittering ved forhåndsbestilling. Her spesifiseres vilkår og viktig informasjon om den enkelte hytte. Les dette nøye før ankomst.

    Drop - in besøk
    Gjester som ikke forhåndsbestiller, og alt matuttak fra proviantlageret skal betales med appen DNT Hyttebetaling . I besøksprotokollen på hytta, noter i betalingsrubrikken DNT - APP.

    Appen fungerer uten telefon- og nettverksdekning. Legg inn proviantkjøp og overnatting offline og betal når du får mobildekning. Last ned hyttebetalingsappen på telefonen FØR du går på tur. Denne appen erstatter tidligere engangsfullmakter og skal alltid brukes om du ikke har forhåndsbestilt.

    Besøksprotoll DNT-hytter har besøksprotokoll, skriv deg inn når du ankommer. Den ligger lett tilgjengelig. Samme sted finner du også praktisk informasjon om hytta og betaling for proviant/opphold. Noter i kolonnen til høyre betalingsmåte for oppholdet. Ved gruppebesøk skriver alle seg inn. Protokollen gir oversikt over besøkstall og bruk av rute-/hyttenettverket.

    Hund

    Det er tilrettelagt med 3 hundebur på Gullhorgabu. De er plassert i sikringshytten. Der kan eier sove med hunden. Hunder har ikke tilgang til hovedhytta.

    Grupper

    Gullhorgabu er godt egnet for skoleklasser/lag og foreninger i midtuke. Relativt kort vei og god sti gjør den attraktiv for mange.

    Fiske og aktiviteter

    Det er flere fiskevatn i Bergsdalen/Kvammafjella. Felles fiskekort for hele området som ligger i Vaksdal kommune. Kontaktperson er Per Brekke. Fiskevatn og badekulper ligger som perler på en snor.

    Småbrekkebukken og Bjørnaknausen nære toppturermål fra hytta - med storslått utsikt over området. Ellers er rundturen om Gulltjørni og langs militærvegen populær å gå. Fin og variert tur i fjellet og 10 km. på vei om du ikke har ordnet transport mellom Lid og Småbrekke.

    Et stopp på Bergsdalstunet ved Lid er også å anbefale. Her har de i sesong de beste jordbær og er du heldig er det åpent for kaffe/matservering!

    Gullhorgabu er et knutepunkt i Bergsdalen/Kvammafjella og knytter flere av de 6 hyttene i området sammen. Flere overnattinger og turforslag? Bergen og Hordaland Turlag drifter mange hytter i Bergsdalen/Kvammafjella!

    Ruter til Gullhorgabu

    Rutene inn til Gullhorgabu er T-merket fra Småbrekke, Kvitingen, Høgabu og Vending. Rutene har ulik vanskelighetsgrad.

    For turgåere uten særlig fjellerfaring anbefales ruten fra Småbrekke som går på den kulturhistoriske "Militærvegen", bygget som transportvei mellom Voss og Samnanger i slutten av 1920-årene. Her står høydepunktene i kø. Vær oppmerksom på at det tidlig på sommeren kan ligge en utfordrende snøfonn på stien ved Storlitjørn. Det er derfor vardet en alternativ rute til Gullhorgabu på vestsiden av Storlitjørn. Den anbefales om man er usikker å gå over. Ruten er inntegnet på kart i bildeserien.

    Småbrekke - Gullhorgabu - sommerrute - gradering blå

    Kvitingen - Gullorgabu - sommerrute - gradering blå.

    Høgabu - Gullhorgabu - sommerrute - gradering blå.

    Vending - Gullhorgabu - sommerrute -gradering rød.

    Småbrekke - Gullhorgabu - vinterrute - gradering blå.

    Kart over området

    DNT anbefaler alltid å ha med fysisk kart og kompass på tur. I fjellet er det varierende mobildekning. Vær og føreforhold endrer seg raskt. Merking kan forsvinne under snø og i tåke. Følg pakkeliste tilpasset årstid.

    Føremelding -brooversikt

    Kart Voss/Bergsdalen 1: 50 000

    Pakkeliste for fjelltur

    Tursenteret i Bergen og Hordaland Turlag har godt utvalg av kart, turutstyr og bekledning. 15 % medlemsrabatt og gratis turveiledning til medlemmer som skal på DNT-hyttetur!

    Gullhorgabu har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Gullhorgabu driftes av Bergen og Hordaland Turlag. Samnanger Turlag har tilsyn.





    Fasiliteter

    • Booking
    • Tørkerom
    • Fiske
    • Steikeovn
    • Bade
    • Teltplass
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    Annonse
    Stølsheimen, Bergsdalen og Vossafjelli

    Adkomst sommer

    Småbrekke - Begrenset kollektivmulighet tog/buss fra Bergen/Dale. Skolebuss tilpasset skolerute.

    Med privatbil fra Bergen: E16 til Dale, derfra opp Bergsdalen til Småbrekke. Smal, bratt vei. Kjøretid fra Bergen er 1,5 time. 8 parkeringsplasser på grusplass innenfor grind ved stistart Småbrekke.

    Fra sør går enkleste turen fra Kvitingen i Samnanger, inn fra rv. 7. Her det er parkering mot betaling (legges i konvolutt på stedet).

    Skyss: Kollektivtransport i Vestland.

    EnTur: Kollektivtransport i hele Norge.

    Vy: Tog i hele Norge.

    Adkomst vinter

    Se adkomsbeskrivelse sommer!

    Veien opp Bergsdalen er smal og bratt. Utrust bilen med nødvendig utstyr og kjør etter forholdene.

    Kvisterute vintertid er beskrevet lenger opp. Vær obs på at den går over Storlitjørn. Vatnet er trygt vinterstid, men varme og snøsmelting om våren kan påvirke ruten.

    SjekkUT | Gullhorgabu

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    236

    SjekkUT-besøk