Vestfjellhytta

    Legg til huskeliste
    153
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Vestfjellhytta ligger i Gausdal Vestfjell ca 7 km fra bilveg. Hytta ble åpnet høsten 2015, og er vel verd et besøk. Den ligger langs Jotunheimstien på strekningen mellom selvbetjeningshytta Kittilbu og den betjente DNT-hytta Liomseter.


    Beliggenhet

    Hytta ligger i Gausdal Vestfjell, i landskapsvernområdet ved Langsua nasjonalpark. Vestfjellhytta ligger i et område som preges av mange former for vern. Her er det både naturreservater, nasjonalpark og landskapsvernområder.

    Landskapsvernområdet der Vestfjellhytta ligger, strekker seg et godt stykke nordover, og har fått navn etter Espedalen. Se nettsida til Langsua nasjonalpark der verneområdene er næmere beskrevet.


    Rom

    Hytta har 18 sengeplasser. 8 sengeplasser er på loftet, og 8 sengeplasser er fordelt på to soverom i hovedetasjen. Det er eget rom i annekset (sikringsbua) med inngang fra ute for hund/hundeeier med to senger og to hundebur.

    Rom 1 og rom 2 er firesengs-rom, der alle fire senger kan forhåndsbestilles. Etter kl 19 kan sengene benyttes, dersom ikke noen med forhåndsbestilling har kommet.

    Rom 3 er et fint loftsrom. Der er det 8 senger. Ingen av disse sengene kan forhåndsbestilles. Her er det gode muligheter for den frie vandrer å finne seng uten å planlegge besøket på forhånd.

    Sikringsbua er også hunderom. Der er det 2 senger som begge kan bookes. I sikringsbua er det dessuten 2 hundebur.

    Utstyr

    Hytta er selvbetjent og har tørrmat og hermetikk som proviant. Godt utstyrt kjøkken i hovedhytta. Det er også gassbluss og kokemuligheter i sikringsbua.

    Hytta har solcellepanel med 12v uttak for lading av mobiltelefon, både i hovedhytta og i sikringsbua.

    Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting.

    Vann

    Vannpumpe installert på tunet våren 2018. Vannkvaliteten er mer enn tilfredsstillende.

    Betaling

    Betal med «DNT Hyttebetaling» eller betalingsskjema.

    Nå er det mulig å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling på Vestfjellhytta (fra 1. juli). Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene, eller bare for proviant, dersom du har forhåndsbestilt oppholdet. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning. Hyttebetalingsappen fungerer med bank- og kredittkort fra andre land.

    Alternativt kan du fylle ut skjema som legges i safe eller kasse på hytta. Da vil du motta faktura etter en stund.

    Priser for overnatting finner du her.

    Aktiviteter

    Det er flere fiskevann i nærheten. Husk å kjøpe fiskekort for området.

    Kano med vester og årer er til disposisjon for gjester på Vestfjellhytta. Kanoen ligger ved Slivatnet (942 moh) ca 200 m øst for hytta. Vær oppmerksom på at kanoen benyttes på eget ansvar. Årer og et godt utvalg vester finnes i lagerrommet i hovedhytta.

    Adkomst vinter

    Enkleste adkomst om vinteren er på ski i godt merket løype fra Synstgardsetra (der Revsjøvegen stopper om vinteren). Fra Synsgardsetra går skiløypa parallelt med trekkhundklubbens hundeløype. Det er mulig å gå på ski i hundeløypa hvis skiløypa ikke er kjørt opp. Det er også mulig å benytte hundeløypa for dere som eventuelt vil gå nordover fra Astridbekken (ved Værskei) til Vestfjellhytta.

    Adkomst sommer

    Beste sommeradkomst, hvis du ikke går Jotunheimstien, er fra Vetafjellet (høyeste punkt på Revsjøvegen). Vestfjellhytta ligger nær flere vann der du kan prøve fiskelykken. Omundtjernet ligger like nedenfor Nysetra, og Slivatnet er bare et steinkast øst for hytta. Begge vannene ses fra stuevinduet på Vestfjellhytta. NB: Slivatnet må ikke forveksles med et annet vann med samme navn (som ligger ved bilvegen nærmere Revsjøen).

    Nysetra er ei setergrend uten bilveg, og om sommeren går det ungfe på beite på kvea. Fordi "Nysetra" er et vanlig navn, er også Bødalsnysetra brukt for å skille denne setergrenda fra andre med samme navn.

    Annet

    "Turkart Gausdal Vestfjell" anbefales for turer i området. Kartet fås kjøpt der det selges fiskekort (og hos Vandreskoen på Lillehammer). Kan også bestilles pr e-post: gausdal@fjellstyrene.no


    Fasiliteter

    • 12v
    • Booking
    • Kano
    • Tørkerom
    • Fiske
    • Vann
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    Annonse
    LangsuaEspedalen landskapsvernområde

    Adkomst sommer

    Kjør fylkesveg 255 gjennom Vestre Gausdal til Øvre Svatsum. Ved nærbutikken på bru over elva Jøra og videre vestover ca 10 km på Revsjøvegen (bomveg) til Vetafjellet. Parkering på Revsjøvegens høyeste punkt. Her er det skiltet til Vestfjellhytta.Derfra er det ca 1 time og 30 minutter å gå fram til Vestfjellhytta (ved Nysetra/ Bødalsnysetra). Fra Revsjøvegen sørover til Vestfjellhytta er det tydelig råk/kjørespor. På tilbaketuren beregner vi noe lenger tid. Se turbeskrivelse Vetafjellet-Vestfjellhytta.

    Til fots:

    1. Jotunheimstien fra Liomseter fra nord. Se turbeskrivelse etappe 5 Jotunheimstien (der Vestfjellhytta-Liomseter inngår)

    2. Jotunheimstien fra Kittilbu fra sør. Se turbeskrivelse Kittilbu-Vestfjellhytta.

    Adkomst vinter

    Kjør fylkesveg 255 gjennom Vestre Gausdal til Øvre Svatsum. Ved nærbutikken på bru over elva Jøra og videre vestover på Revsjøvegen (bomveg) til Synstgardsetra. Der er det god parkering, og ca 7-8 km på ski til hytta.

    SjekkUT | Vestfjellhytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    153

    SjekkUT-besøk