Vestfjellhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  18 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
Bli DNT-medlem

Vestfjellhytta ligger i Gausdal Vestfjell ca 7 km fra bilveg. Hit kan du gå fra Revsjøvegen (se adkomstbeskrivelsen), eller du kan gå Jotunheimstien fra Liomseter eller Kittilbu. 

Rom 1 og rom 2 er firesengs-rom, der alle fire senger nå kan forhåndsbestilles etter opphevelse av smittevernsregler. Etter kl 19 kan sengene benyttes, dersom ikke noen med forhåndsbestilling har kommet. 

Rom 3 er et fint loftsrom. Der er det 8 senger. Ingen av disse sengene kan forhåndsbestilles. Her er det gode muligheter for den frie vandrer å finne seng uten å planlegge besøket på forhånd. 

Sikringsbua er også hunderom. Der er det 2 senger som begge kan bookes. I sikringsbua er det dessuten to hundebur. 

Vestfjellhytta ligger i Gausdal Vestfjell, i landskapsvernområdet ved Langsua nasjonalpark. Hytta har 18 sengeplasser. 8 sengeplasser er på loftet, og 8 sengeplasser er fordelt på to soverom i hovedetasjen.  Det er eget rom i annekset (sikringsbua) med inngang fra ute for hund/hundeeier med to senger og to hundebur. 

Hytta er selvbetjent og har tørrmat og hermetikk som proviant. Vannpumpe installert på tunet våren 2018. Vannkvaliteten er mer enn tilfredsstillende.

Hytta ble åpnet høsten 2015, og er vel verd et besøk. Den ligger langs Jotunheimstien på strekningen mellom Kittilbu og Liomseter.

Enkleste adkomst om vinteren er på ski i godt merket løype fra Synstgardsetra. Fra Synsgardsetra går skiløypa parallelt med trekkhundklubbens hundeløype. Vær oppmerksom på at det er mulig å gå på ski i hundeløypa hvis skiløypa ikke er kjørt opp. Det er heller ingen ting i vegen for å benytte hundeløypa for dere som eventuelt vil gå nordover fra Astridbekken (ved Værskei) til Vestfjellhytta.

Beste sommeradkomst, hvis du ikke går Jotunheimstien, er fra Vetafjellet (høyeste punkt på Revsjøvegen). Vestfjellhytta ligger nær flere vann der du kan prøve fiskelykken. Omundtjernet ligger like nedenfor Nysetra, og Slivatnet er bare et steinkast øst for hytta. Begge vannene ses fra stuevinduet på Vestfjellhytta. NB: Slivatnet må ikke forveksles med et annet vann med samme navn (som ligger ved bilvegen nærmere Revsjøen).

Nysetra er ei setergrend uten bilveg, og om sommeren går det ungfe på beite på kvea. Fordi "Nysetra" er et vanlig navn, er også Bødalsnysetra brukt for å å skille denne setergrenda fra andre med samme navn.

Vestfjellhytta ligger i et område som preges av mange former for vern. Her er det både naturreservater, nasjonalpark og landskapsvernområder.

Landskapsvernområdet der Vestfjellhytta ligger, strekker seg et godt stykke nordover, og har fått navn etter Espedalen. Se nettsida til Langsua nasjonalpark der verneområdene e r næmere beskrevet.

"Turkart Gausdal Vestfjell" anbefales for turer i området. Kartet fås kjøpt der det selges fiskekort (og hos Vandreskoen på Lillehammer). Kan også bestilles pr e-post: gausdal@fjellstyrene.no

Vestfjellhytta har egen nettside. 

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Kano
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Vann
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kjør fylkesveg 255 gjennom Vestre Gausdal til Øvre Svatsum. Ved nærbutikken på bru over elva Jøra og videre vestover ca 10 km på Revsjøvegen (bomveg) til Vetafjellet. Parkering på Revsjøvegens høyeste punkt. Her er det skiltet til Vestfjellhytta.Derfra er det ca 1 time og 30 minutter å gå fram til Vestfjellhytta (ved Nysetra/ Bødalsnysetra). Fra Revsjøvegen sørover til Vestfjellhytta er det tydelig råk/kjørespor. På tilbaketuren beregner vi noe lenger tid. Se turbeskrivelse Vetafjellet-Vestfjellhytta.

Til fots:

1. Jotunheimstien fra Liomseter fra nord. Se turbeskrivelse etappe 5 Jotunheimstien (der Vestfjellhytta-Liomseter inngår)

2. Jotunheimstien fra Kittilbu fra sør. Se turbeskrivelse Kittilbu-Vestfjellhytta.

Adkomst vinter

Kjør fylkesveg 255 gjennom Vestre Gausdal til Øvre Svatsum. Ved nærbutikken på bru over elva Jøra og videre vestover på Revsjøvegen (bomveg) til Synstgardsetra. Der er det god parkering, og ca 7-8 km på ski til hytta.

SjekkUT | Vestfjellhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
9

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Vestfjellhytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT