Kittilbua

    Legg til huskeliste
    189
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 7 sengeplasser
    • Åpen hele året

    Kittilbua ble rehabilitert sommeren 2021. Kittilbua er ei trivelig tømmerbu, og de opprinnelige tømmerveggene gir en egen hygge. I stua er det langbord, sittegruppe og kjøkkenkrok med elektrisk komfyr. Fra stua går du videre til soverommet med 5 sengeplasser. Her er det dessuten et lite avlukke for personlig hygiene. Over soverommet er det en hems med 2 soveplasser. Bod med lager og diverse utstyr har inngang direkte fra gangen.

    Nytt uthus fra 2022 inneholder vedskjul og do, som er tilrettelagt for personer med bevegelsesvansker.

    Kittilbua er ei selvbetjent DNT-hytte med proviantlager. Godt utstyrt kjøkken i hovedhytta, og kokemuligheter i sikringsbua. Begge hyttene har nettstrøm (220 volt).

    3 sengeplasser i hovedhytta kan forhåndsbestilles i booking-systemet.

    Sikringsbua har 2 sengeplasser, som også kan forhåndsbestilles. Den er tilrettelagt for hundeeier og hund. Et hundebur er satt inn.

    Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting.

    Vann

    Det er elektrisk vannpumpe ute ved hushjørnet mot sør-vest.

    Priser og betaling

    Betal med «DNT Hyttebetaling» eller betalingsskjema.

    Nå er det mulig å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling på Kittilbua (fra 1. juli). Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene, eller bare for proviant, dersom du har forhåndsbestilt oppholdet. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning. Hyttebetalingsappen fungerer med bank- og kredittkort fra andre land.

    Alternativt kan du fylle ut skjema som legges i safe eller kasse på hytta. Da vil du motta faktura etter en stund.

    Priser for overnatting finner du her.

    Kittilbua ligger ved ei gammel setergrend der det fortsatt er husdyr på beite. Hytta ligger et steinkast unna Kittilbu Utmarksmuseum og er et av overnattingsstedene på Jotunheimstien. Utmarksmuseet har ofte flere aktiviteter for publikum om sommeren.

    Turmuligheter

    Kulturstien fra Kittilbu utmarksmuseum går rett forbi Kittilbua ned til Dokkfløymagasinet. Kulturstien er tre kilometer lang og gir en fin anledning til å lære om jernblestring og dyregraver for elg i eldre tid. I tillegg kan du se virkningene av moderne kraftutbygging nede ved Dokkfløy.

    Langsua nasjonalpark med landskapsvernområder og naturreservater grenser til setergrenda på Kittilbu. Ormtjernkampen er innlemmet i den nye nasjonalparken.

    Planlegger du et opphold på Kittilbua, er turen sørover til selvbetjente Skjellbreidhytta også å anbefale. Turen tar rundt 4-5 timer.

    Fra Kittilbua er det fint å sykle til Liomseter og til foten av Ormtjernkampen.

    Fottur nordover langs Jotunheimstien fra Kittilbu til den selvbetjente Vestfjellhytta (ny i 2015) tar ca 6 timer og 30 minutter. Se egen beskrivelse. MERK at det første stykket av traséen fra Kittilbua går vest for fylkesvegen, og at den etter hvert kommer inn på Gamle Liomseterveg.

    Se også nettstedet til Jotunheimstien .

    "Turkart Gausdal Vestfjell" anbefales for turer i området. Kartet fås kjøpt der det selges fiskekort (og hos Vandreskoen på Lillehammer). Kan også bestilles pr e-post: gausdal@fjellstyrene.no.

    Fasiliteter

    • 220v
    • Booking

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    • Barnevogn
    Annonse
    Langsua

    Adkomst mulig med

    • Bil om sommeren
    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Det er bilveg fram til hytta sommerstid (fylkesveg 204 mellom Forset i Vestre Gausdal og Fagernes). Ved Kittilbu utmarkmuseum er det en smal grusveg som følges ca 300 meter til Kittilbua. Følg skilting.

    Adkomst vinter

    Om vinteren er det brøytet bilveg fra Gausdal fram til Værskei, ca 4 km fra Kittilbua. Det er merket skiløype fra Værskei til hytta.

    SjekkUT | Kittilbua

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    189

    SjekkUT-besøk