Svartvannshytta

    Legg til huskeliste
    96
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 8 sengeplasser
    • Ubetjent i perioden 3. nov. - 31. des.

    Svartvannshytta er en perle i Vestmarka. Hytta ligger vakkert til ved Svartvann som innbyr til kanoturer, bading og fisking. Svartvannshytta ligger kun 5 km fra Sollihøgda, og er perfekt for barnefamilier som ønsker en tur i Vestmarka.

    Bestilling

    Svartvannhytta er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

    Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. 

    Utstyr

    Hytta har vedovn til oppvarming, gassbluss til koking av mat, basisutstyr for matlaging og oppvask, stearinlys, dopapir, dyner, puter og tepper. Ikke strøm og ikke innlagt vann. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. Ta med all mat, litt ekstra dopapir og stearinlys, lakenpose eller eget sengetøy. 

    Hver enkelt må gjøre rent etter seg. Hovedregelen er at du bør forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, eventuelt litt bedre enn da du kom.

    Vann

    Vann hentes i Svartvann. Vannet bør kokes. Om vinteren smeltes snø evt. hugg hull i isen.

    Aktiviteter 

    Like ved hytta er det mange muligheter for aktivitet som f.eks. bading, fisking, kanopadling, sykling og skigåing. 1 kano med tilhørende utstyr som vester og årer kan lånes dersom du har booket plass på hytta.

    Vi har noen junior flytevester og noen flytevester for voksne. Det er ikke sikkert vi har vester som passer til dere. Si gjerne i fra dersom vestene er utslitte/ikke holder ønsket standard.

    Om hytta

    Hytta er nyoppsusset og har soveplass til 8. Fra høsten 2023 er det utleie av hele hytta. Det er 3 soverom i hovedhytta med til sammen 8 sengeplasser (køyesenger). 

    Svartvannshytta ligger ved et lite koselig vann hvor man kan fiske, bade og ro med båt. Svartvannshytta har en spennende historie. Hytta var Milorgs viktigste skjulested i Vestmarka under krigen. Hytta brant under en skuddveksling, men ble bygget opp igjen etter krigen. Du kan lese mer om den spennende historien både i bøker og på oppslagstavle. Det er Bærum Turlag som har tilsyn på hytta og utfører enkelt vedlikehold. Det er ikke mobildekning på hytta.

    Andre DNT-hytter i Oslomarka 

    DNT Oslo og Omegn har 36 ubetjente hytter i Marka.  

    Det er en flott helgetur å gå videre til Halvorsenhytta og Hovdehytta sørover mot Asker.   

    Fasiliteter

    • Booking
    • Kano
    • Fiske
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    Annonse
    OslomarkaVestmarka

    Adkomst mulig med

    • Kollektivtransport
    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Det er enklest å gå fra Franskleiv/Vestmarksetra. Der er det stor P-plass. Det er ca. 6 km på god landevei fra Franskleiv/Vestmarksetra til Svartvannshytta. Sti siste 100 meter. Med buss: Sandvika - Kattås: buss nr 245. Vøyen - Asker: buss nr 275. Man kan også gå fra Jordbru, det er kortest. Her er turen på bratt sti hele veien opp. Fin tur med barn i bæremeis. NB! på Jordbru er det få p-plasser, så hit bør man komme seg med buss. Detaljert bussinformasjon; se ruter.no.

    Adkomst vinter

    På vinteren kjøres det opp skiløyper nesten helt frem til hytta, noe som gjør det enkelt og barnevennlige å komme seg til hytta.

    - Fra Vestmarksetra er det ca 5 km. Det er mulig å ta kollektivtransport opp eller parkere på den store parkeringsplass.

    - Fra Skoglund er det ca 4 km. Her er det begrenset med parkeringskapasitet, vi anbefaler å gå fra Vestmarksetra.

    Planlegg skituren din på Skiforeningen

    SjekkUT | Svartvannshytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    96

    SjekkUT-besøk