Svartvannshytta

Annonse

Om hytta

NB! Pga. den raske spredningen av koronavirus er DNT Oslo og Omegns ubetjente hytter i Marka stengt med umiddelbar virkning fra og med 16.3.2020. Det er ikke bestemt hvor lenge hyttene skal være stengt. Følg gjerne med på dntoslo.no for informasjon om når hyttene åpner igjen. Due to the corona situation (COVID-19) and advice from Norwegian authorities, the Norwegian Trekking Association (DNT) is closing down its unstaffed cabins in Oslomarka. It is not decided how long the cabins will stay closed.

Svartvannshytta – nyoppusset tømmerhytte ved idyllisk vann i Vestmarka (9 sengeplasser). Adkomst fra Vestmarksetra. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i Svartvann. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass.

Ubetjent hytte
Svartvannhytta er ubetjent. Hver enkelt må selv sørge for DNT-nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Bestilling av sengeplasser
For å kunne bestille overnatting må minst én i turfølget være medlem i DNT og ha DNT-nøkkelen. Dere som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. Bestilte plasser disponeres fra kl. 14:00 ankomstdagen til kl. 14:00 avreisedagen.

Aktiviteter
Like ved hytta er det mange muligheter for aktivitet som f.eks. bading, fisking, kanopadling, sykling og skigåing.
2 kanoer og 1 båt med tilhørende utstyr som vester og årer kan lånes dersom du har booket plass på hytta.

Om hytta

Hytta er fin og pusset opp med nye senger og soveplass til ni. Den ligger ved et lite koselig vann hvor man kan fiske, bade og ro med båt. Svartvannshytta har en spennende historie. Hytta var Milorgs viktigste skjulested i Vestmarka under krigen. På hytta kan du lese om den spennende historien både i bøker og på oppslagstavle. Hytta brant under en skuddveksling, men ble bygget opp igjen etter krigen. Det er Bærum Turlag som har tilsyn på hytta og utfører enkelt vedlikehold.

Fasiliteter

  • Booking

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Kollektivtransport
  • Sykkel

Adkomst sommer

Det er enklest å gå fra Franskleiv/Vestmarksetra. Der er det stor P-plass. Det er ca. 6 km på god landevei fra Franskleiv/Vestmarksetra til Svartvannshytta. Sti siste 100 meter.

Med buss:
Sandvika - Kattås: buss nr 245. Vøyen - Asker: buss nr 275.
Man kan også gå fra Jordbru, det er kortest. Her er turen på bratt sti hele veien opp. Fin tur med barn i bæremeis.
NB! på Jordbru er det få p-plasser, så hit bør man komme seg med buss.
Detaljert bussinformasjon kommer. Sjekk ruter.no for sikkrhets skyld - det er stadig endringer.

Annonse

Eier

DNT Oslo og Omegn

Kontakt hytte

Værvarsel ikke tilgjengelig