Himingsjå

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  45 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Himingsjå åpner for helgebooking/covid-19 info:

Endelig åpnes vakre Himingsjå turisthytte igjen, i hvert fall delvis.

Etter å ha vært stengt i lengre tid på grunn av covid-19, åpnes endelig Himingsjå for helgebooking fra og med 12. juni.

Notodden Turlag følger covid-19 situasjonen nøye, og følger hele tiden gjeldende smittevernregler og de veiledninger som kommer fra regjeringen. Derfor vil det være noe annerledes når man booker og oppholder seg på Himingsjå.

Det vil være mulig for grupper inntil 5 personer eller en husstand (kan være flere enn 5) å booke Himingsjå hele helgen, fredag til søndag, for en rimelig fastpris på kr. 2990,-.

Det er ikke tillatt med dagsbesøk eller flere enn 1 gruppe om gangen - det betyr at besøkende får hele Himingsjå helt for seg selv.

Det er kun rommene Økteren og Øysteinnatten som er disponible, alle andre soverom inkl. hemsen er stengt.

Besøkende må ha met eget sengetøy som kan vaskes på 60 grader, i tillegg til koppehåndkle og kjøkkenklut. Det er ikke tillatt med lakenpose eller sovepose. Det vil være mulig å kjøpe et engangssengesett til kr. 80,- per sett.

Vi har satt opp nye vaskerutiner og besøkende må benytte en ny sjekkliste for rengjøring av hytta før de drar.

Alle besøkende bes følge smittevernanbefalingene fra FHI og praktisere god hoste og håndhygiene. Følg med på notodden.dnt.no/himingsja som vi til enhver tid holder oppdatert med den nyeste, gjeldende informasjon.

Vi håper du ønsker å besøke den flotta hytta vår!

Om Himingsjå

Notodden Turlag åpnet 9. september 2017 den første turisthytta på Lifjell.

Omkranset av Himingen, Slettefjell og Rognlifjell ligger Himingsjå turisthytte på en liten høyde i sørenden av Pråmtjønn. Hytta ligger 715 meter over havet, ikke langt fra Gavlesjå i sør-vest.

Dette er en hytte vi er svært stolte av og veldig glade i. Det er ganske stor hytte med sine 45 sengeplasser og ble designet slik at den er perfekt for store grupper som skoleklasser, barnehager, idrettslag og andre lag og foreninger.

Hytta sine 150 m² er fordelt på fem soverom, en stor hems, felles stue, kjøkken, vaskerom og bod. De totale 45 sengeplassene består av 27 faste senger (inkl. en familieseng) mens resten er fordelt på madrasser.

Himingsjå er en ubetjent turisthytte, og er låst med DNT-nøkkelen.

Du kan selv booke hytta på forhånd for å sikre deg en seng når du skal på tur. Det er skiltet og merket sommersti og vinterløype inn til hytta fra parkeringen på Myregvarv, slik at den ikke er vanskelig å finne.

Hytta er et flott utgangspunkt for å bli kjent med Lifjell for barn og unge – så vel som for voksne. Dagsturer fra Bø og Seljord vil være overkommelig også for barnefamilier. I tillegg vil store deler av Lifjell være mulig å nå på dagstur med retur til turisthytta samme dag.

Vi håper både privatpersoner, skoleklasser, barnehager og andre lag blir like glad i Himingsjå som vi er. Du kan lese alt om Himingsjå, booking og andre ting på våre hjemmesider notodden.dnt.no/himingsja

Booking

Vi er midt i et skifte av booking-system, så det vil i denne perioden ikke være mulig å booke Himingsjå online på egenhånd, men det er fremdeles mulig å booke ved å ringe tel. 99703523 eller sende en e-post til himingsja@dnt.no. Vi jobber hardt for å få selvbetjent nettbasert booking opp og kjøre igjen snarest mulig.

Er hytta tilrettelagt for hund?

Hund er tillatt ute, men dessverre ikke innendørs. Vi har et hundebur uten teppe/varmematte til bruk for hunder på besøk. Buret kan plasseres ute eller inne uteboden. Buret finner du inne på uteboden.

Har hytta vann?

Himingsjå fikk endelig i april 2020 brønn med vann. Denne er plassert på hjørnet av hytta, like ved HC-inngangen. Per april 2020 venter vi på at det skal bli tatt vannprøver av vannet før vi får lov til å omtale det som drikkevann - men det er forhåpentligvis ikke lenge igjen nå! Inntil svar på vannprøver er på plass må drikkevann medbringes.

Hvor finner jeg Himingsjå?

Letteste adkomst er en avstikker fra E134 i Heddal. Du tar så inn på Gavlesjåvegen, hvor du kjører i ca. 12km til stor parkeringsplass ved Myregvarv. Langs veien møter du en bom som koster kr. 70,-. Veibeskrivelse til parkeringen på Myregvarv finner du her:

Google Maps: http://bit.ly/31PLyjR

Apple Kart: https://apple.co/2HgkPDh

Kommet deg frem til Myregvarv? Her har du turforslag fra Myregvarv til Himingsjå (sommerløype): https://bit.ly/2Hl57qO

Har hytta strøm?

Hytta har strøm (12v via solcellepanel) til belysning og leselamper på samtlige faste senger.

Lite eller ingen strøm kan forekomme pga. store snømengder på vintertid eller lite/lav sol på sommertid).

Det er foreløpig ikke mulig å lade f.eks. mobiltelefoner på hytta, men det jobbes med å få til dette. Gasskomfyr på kjøkken.

Er hytta tilrettelagt for rullestolbrukere?

Hytta i seg selv er delvis tilrettelagt for rullestolbrukere, med bl.a. rampe inn bakdøren, brede dører og en ekstra bred seng på det ene rommet i den ene "avdelingen" av bygget. Det kan dog være vrient å komme seg opp på selve hytta sommerstid. Det jobbes med å utbedre stien til hytta (fra hovedstien) så dette kanskje blir enklere.

Oppbevaring av mat og andre varer som bør stå ute/litt kjøligere

Det står "matkasse" plastesker oppå kjøkkeninnredningen som kan fylles med mat osv. og settes ut for stå beskyttet fra mus og andre dyr. Husk å sette kassene tilbake etter bruk.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Steikeovn
 • Utleie
 • Teltplass

Tilpasset for

 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra den øvre parkeringa på Myregvarv er det merket sti frem til hytta. Kort og barnevennlig 1,2km. Se turforslag her.

Adkomst vinter

Fra den nedre parkeringa på Myregvarv er det oppkjørt skiløype frem til hytta. 1,5 - 2,0 km avhengigi hvor du parkerer. Se turforslag her.

Annonse